Nästa artikel
CTEK byter lokaler efter förvärv av Chargestorm
NYHETER

CTEK byter lokaler efter förvärv av Chargestorm

Publicerad 20 september 2019 (uppdaterad 20 september 2019)
CTEK är kända som experter på batteriladdning världen över expanderar nu genom att ta steget in på elfordonsmarknaden. Tillsammans med Chargestorm, som förvärvades i fjol, har de nu flyttat in i nya lokaler i Norrköping.

Syftet med sammanslagningen i maj 2018 är att utveckla avancerade lösningar för laddning av fordon och det finns möjlighet till många synergivinster företagen emellan. CTEK har redan idag ett väl utvecklat samarbete med en rad fordonstillverkare där man erbjuder laddare med bilföretagets logotyp. I och med elektrifieringen av fordonsflottan kommer det att ställas nya krav och det förefaller därför sannolikt att företagens kompetens kan komma väl till pass i en global skala.

Nu har CTEK invigt nya, större lokaler i Norrköping där de under sommaren har arbetat med att få allt på plats. Nu i september var det dags för invigningen av e-mobility center med media och partners.

I den nya anläggningen återfinns labb, en våning för alla ingenjörer, säljare och supportteamet, ett garage där det också går att testa på riktiga bilar samt en parkering där prototyper och färdiga produkter visas upp.

En av nyheterna där Chargstorms kompetens kommit till nytta är att laddsystemen för elbilar ska samarbeta med de elsystem som förser dem med elektriciteten i något som kallas lastbalansering. Detta för att systemen inte ska bli överbelastade, vare sig lokalt eller regionalt. Lastbalansering är ett sätt att aktivt styra när och med vilken effekt man laddar. Patrik Lindergren som grundade Chargestorm 2009 är numera chef för teknikavdelningen på CTEK.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.