Idag bjuder vi på tre trevliga sallader. Recept för fyra personer av Karin Andersson
          
        
                
        
        
                  
	Quinoasallad med lax och fänkål
	Recept för 4 personer
	4 dl quinoa, röd eller vit
	1 fänkålshuvud
	0,5 morot
	1 citron
	200 g laxfilé
	salt, peppar
	2 tomater
	0,5 gurka
	1 knippe färsk lök
	200 g blandad sallad
	ärtskott
	Dressing
	4 dl yoghurt
	pressad citron
	Så gör du:
	Koka quinoan enligt anvisning på paketet och låt svalna. 
	Strimla fänkålen och moroten fint. Marinera i pressad citronsaft.
	Tärna och stek laxen. Salta och peppra och låt svalna.
	Blanda quinoa, tomat, gurka och strimlad färsk lök.
	Ta fram 4 tallrikar och lägg salladsblad i botten. Lägg på quinoablandningen och laxen. Toppa med en matsked av den marinerade fänkålssalladen. Garnera gärna med ärtskott.
	Blanda yoghurten med lite citronsaft och servera i en skål bredvid.
	Räksallad med vårprimörer och örtdressing
	Recept för 4 personer
	400 g räkor
	250 g sockerärter
	1 knippe sparris
	2 vårlökar
	1 morot
	1 knippe rädisor
	blandade salladssorter
	kokta ägg
	Dressing
	vitvinsvinäger
	olivolja
	färska örter, t ex gräslök, dill
	salt, peppar
	Så gör du:
	Skala räkorna. Koka sockerärter och sparris i ca 4–5 minuter, och kyl sedan ner i isvatten så att de behåller färg och krispighet.
	Skär vårlök, morot och rädisor i bitar.
	Blanda dressingen och marinera räkorna i den.
	Lägg salladen i botten och de andra grönsakerna ovanpå. Toppa med räkorna. Garnera med kokt ägg.
	Kycklingsallad med apelsin och nötter
	Recept för 4 personer
	4 kycklingfiléer
	salt, svartpeppar
	16 valnötskärnor
	1 apelsin
	1 stjälk blekselleri
	2 tomater
	1 röd paprika
	1 rödlök
	250 g blandad sallad
	ädelost
	Dressing
	75 g ädelost
	1 dl majonnäs
	2 dl gräddfil
	Så gör du:
	Börja med dressingen. Mixa ost, majonnäs och gräddfil till en slät sås. Ställ svalt.
	Stek kycklingfiléerna, krydda med salt och peppar. Rosta nötkärnorna i en panna.
	Skala apelsinen med en vass kniv, så att det vita under skalet följer med. Skär ut filéer genom att skära mellan de vita väggarna.
	Strimla bleksellerin och dela tomaterna. Skär paprikan och löken i långa strimlor.
	Varva sallad, ädelost, lök, paprika, selleri, tomat och apelsin på fyra tallrikar och strö över valnötterna. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor och lägg ovanpå. 
	Servera med dressingen och ett gott bröd.
	Vitlöksbruschetta
	Ingredienser
	vitt bröd, skivat
	olivolja
	vitlök
	flingsalt
	Så gör du:
	Stek brödet lätt på båda sidor i olivolja. Gnid en vitlöksklyfta på ovansidan av brödskivorna och salta lätt med flingsalt. Servera direkt.
  Räksallad med vårprimörer och örtdressing
  Kycklingsallad med apelsin och nötter
  Vitlöksbruschetta