Bild
Nästa artikel

Dags att se upp(åt) för polisen

NYHETER

Polisen i Sverige påstås lida av resursbrist men så verkar inte vara fallet i Dubai. Där utrustas nu polisen med flygande motorcyklar!

Polisen i Dubai visade för några dagar upp sitt senaste polisfordon, en flygande motorcykel som ska kunna sättas in vid nödsituationer.

Den flygande motorcykel, eller om vi ska kalla den en bemannad drönare som även kan köras på väg, heter Scorpion 3 och tillverkas av HoverSurf. Flygkraften kommer från fyra propellrar som lyfter tingesten till fem meters höjd och förflyttar den med 70 km/h. Körs den istället på vägen pinnar den på i 200. I luften klara batterierna 25 minuter medan de sägs räcka för åtta (!) timmars körning om polisen håller sig på vägen.

Så dags att både hålla koll i backspegeln och takfönstret! Inget sägs dock om att svenska polisen beställt några, kanske priset på 1,2 miljoner avskräcker. 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.