Nästa artikel
Danmark tillåter nu resor utan bokning
NYHETER

Danmark tillåter nu resor utan bokning

Publicerad 18 augusti 2020
Visit Denmark går nu ut med information om att regeln om att resan måste bestå av minst sex bokade nätter nu har tagits bort.
Att situationen med Covid-19 förändras hela tiden gör det närmast omöjligt att planera någon utlandsresa och görs den ändå bör den föregås av god planering. Det är därför viktigt att följa de senaste uppdateringarna kring insatser och rekommendationer för att hålla sig frisk och inte smitta andra personer. När det gäller Danmark finns den mest aktuella informationen på Sundhedsstyrelsen.

Sedan den 1 augusti 2020 är gränserna öppna för hela Sverige men hittills måste resan ha bestått av minst sex bokade nätter, en regel som nu tagits bort. Det innebär att resor nu är tillåtna för svenskar från hela landet oavsett om det är över dagen eller en längre period och detta utan förhandsbokningar. Tänk dock på att det är gränskontroll och därför nödvändigt att ha med sig pass eller giltig legitimation/ID men har du sjukdomssymptom kan du ändå nekas inresa. 

De danska myndigheterna uppdaterar veckovis informationen om inresevillkor till Danmark. Du kan följa vad som gäller för in och utresor från Danmark på danska polisens sajt här samt läsa mer om svenska UD´s reserekommendationer här.

I Aarhus, Silkeborg, Odder, Faurskov, Skanderborg och Horsens kommuner gäller nu plikt att bära munskydd i kollektivtrafiken. Det rekommenderas även att man bär munskydd i matbutiker, köpcenter och större butiker. Från och med lördag den 22 augusti blir det obligatoriskt att bära munskydd i hela Danmark i kollektivtrafiken samt i taxi. Även på flygplatser och i flyg råder munskyddsplikt.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.