Nästa artikel
Dansk julöl till svenskarna
Nyheter

Dansk julöl till svenskarna

Publicerad 1 november 2012 (uppdaterad 19 november 2012)
I morgon den 2 november firar danskarna J-dagen. Stena Line tar traditionen med sig och bjuder alla resenärer ombord på gratis öl.

Fredag 2 november hälsar danskarna julen välkommen genom att fira ”J-dagen” när Tuborgs julöl har försäljningspremiär på landets barer exakt klockan 20.59. Bryggeriets lastbilar med personal i blåvita tomtekostymer kör land och rike runt för att dela ut mer än 8 000 liter gratis julöl till danskarna. I år tar Stena Line traditionen till Sverige och bjuder resenärerna ombord på gratis öl.

 

— För många novemberlovsfirare är J-dagen en unik upplevelse under vistelsen i Danmark. Nu tar vi traditionen till Sverige genom att erbjuda våra resenärer att provsmaka Tuborgs julöl ombord på Stena Jutlandica på väg från Frederikshavn till Göteborg. Självklart sker det traditionsenligt klockan 20.59, säger Carl Mårtensson, PR-ansvarig på Stena Line.

 

Fakta J-dagen

  • 1999 flyttades J-dagen från onsdag till fredag på grund av att så många danskar var ”sjuka” torsdagen efter.
  • Idén med att köra ut julölen direkt till krogarna bygger på traditionen kring de franska Beaujoulais-vinerna som kördes via gatlopp från Frankrike till de danska restaurangerna.

Appen crowdit visar vilka krogar som får besök av Tuborgs lastbilar under J-dagen

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.