Ribecka, egentligen Rebecka Nilsson, är störst av husbilisterna på Youtube. Hon reser i en ombyggd liten buss med bebisen Solvej och sambon Martin Knutsson.

Nästa artikel
De är mäktigast i husbil på Youtube!
Nyheter

De är mäktigast i husbil på Youtube!

Publicerad 6 oktober 2023 (uppdaterad 22 oktober 2023)

Ribecka, egentligen Rebecka Nilsson, är störst av husbilisterna på Youtube. Hon reser i en ombyggd liten buss med bebisen Solvej och sambon Martin Knutsson.

De här tre husbilskanalerna vet hur man lyckas på Youtube. Alla är med på listan över landets mäktigaste i kanalen.

För några dagar sedan publicerade Medieakademin listan på vilka som är mäktigast på Youtube just nu. 

Att starta en Youtube-kanal och kunna försörja sig på den har blivit en dröm för en hel del husbilister. Och visst låter det härligt att kunna ägna sig åt det man älskar mest, att resa i husbil, och samtidigt kunna försörja sig på det.

På årets lista över de 200 mäktigaste (av 13 200 kanaler) på Youtube finns några med som lyckats. Observera att de som hamnar högst är unga influencers som delar med sig av sitt husbilsliv i flera kanaler och uppdaterar dagligen. Det är med andra ord hela deras liv. Därför är det extra roligt att även ett par med vanliga jobb, som inte försörjer sig på sociala medier, lyckas ta sig in på listan.

Här är youtubers med husbil på mäktigaste listan:

Ribecka: Plats 13 (ökat 25 platser sedan 2022) Prenumeranter: 231 000. Kolla in hennes kanal här!

Överst bland husbilsfolket hamnar Ribecka, eller Rebecka Nilsson som hon egentligen heter, på 13:e plats. Hon är en 26-årig tjej från Borås som började sin karriär som Youtuber 2017 med att filma hur hon blekte håret. För två år sedan byggde hon och hennes kille en egen van/buss som de flyttade till. Nu har de precis fått barn så nu är även lilla Solvej med på resorna.
 

Amalia Braunsthal och hennes sambo Robin Lundström syns i Youtube-kanalen som har hennes namn.

Amalia Braunsthal: Plats 79 (ökat 120 platser sedan 2022) Prenumeranter: 43 800. Kolla in hennes kanal här!

Näst mäktigast i husbil är Amalia Braunsthal som hamnar på 79:e plats. Hon och hennes sambo Robin flyttade till en ombyggd skolbuss med sina två barn 2019 och driver numer även campingplatsen Örnviken utanför Söderköping. Hon berättar om livet på rull med familj, men också om svårare delar av livet, som när hon opererade bort både brösten eftersom hon har bröstcancergenen.

Nilla och Micke Trevik har populära husbilskanalen Våra husbilsresor.

Våra Husbilsresor: Plats 184 (ökat 142 platser sedan 2022) Prenumeranter: 11 100. Kolla in deras kanal här!

Kanalen man vänder sig om man vill ha tips och hjälp med husbilen – och dessutom lite trevligt sällskap: Våra husbilsresor, hamnar också på listan. Nilla och Micke Trevik återfinns på plats 184. ”Helt sjukt”, mejlar NIlla som precis fått veta att de är med bland de mäktigaste, trots att youtubandet är en hobby för dem. Grattis, säger vi på Husbil & Husvagn.

Fotnot: Toppar listan över mäktigast på YouTube gör humorgruppen I just want to be cool, följda av Familjen Lundell och Sample V2.

Missa inte heller vår egen youtubekanal som vi har på Husbil Husvagn. Kolla in den här:

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.