Nästa artikel
De katastrofala översvämningarna i Tyskland och campingsituationen
NYHETER

De katastrofala översvämningarna i Tyskland och campingsituationen

Publicerad 17 juli 2021 (uppdaterad 18 juli 2021)
Knappast någon kunde drömma om att regnen i Tyskland skulle skapa en situation som den vi nu ser spelas upp i framför allt Tyskland och Belgien. Så här ser situationen ut för de som campar i det drabbade området.

Naturkatastrofen i sig finns nyhetsmässigt väl täckt i alla stora media där du hela tiden hittar mest aktuell information. Med tanke på den omfattning katastrofen har är dock bevakningen av hur campingsituationen ser ut av underordnad betydelse i dessa media och därför informerar vi i korta ordalag om hur det går för de som campar i området. 

Det drabbade området inkluderar Düsseldorf där den stora mässan Caravan Salon öppnar om cirka en månad, den 27 augusti. Genom staden flyter floden Düssel vilken fått höga vattennivåer och vid staden skapar Düssel ett delta innan den ansluter till Rhen. Det hårdast drabbade området ligger väster om Düsseldorf där floden Prüm rinner. Düsseldorf har Bonn som grannstad. 

Campingplatserna i områdena mot Belgien och Holland har i allmänhet stängts. Det gäller framför allt i regionerna Waxweiler och Oberweis i Eifelkreis Bitburg-Prüm. Området norr om Mosel upp till det drabbade området heter Eifel.

Tyska media rapporterar även om situationen på campingarna och här kan du se ett inslag från SWR på tyska om en av många drabbade campingar. Bilderna talar dock sitt tydliga språk även om du inte förstår tyska.

– Det här passar inte in under sommarsäsongen, säger Daniel Köhler till SWR, ansvarig för campingen i Oberweis. Normalt skulle platsen vara full nu, barnen skulle leka och badgästerna vara samlade runt poolen. Det skulle vara trevligt och varmt. Det är den normala situationen. Men just nu är allt tomt. Endast några få campare är kvar på våra nödplatser.

Det har ännu inte framkommit att några campinggäster har drunknat i vattenmassorna.

De här campingarna är extra hårt drabbade och samtliga länkar är externa och på tyska.

I regionen finns 29 tillverkare av husvagnar och husbilar men alla befinner sig söder om det värst drabbade området.
 

Här är de värst drabbade områdena märkta med rött.

Här finns regionens husbilstillverkare.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.