Bild
Nästa artikel
De sänkta bränslepriserna väntas bestå

De sänkta bränslepriserna väntas bestå

NYHETER

Många av oss önskar väl lägre bränslepriser och den senaste sänkningen som flera bolag genomförde i veckan ser inte ut att vändas i sin motsats den närmaste tiden, priset kan till och med sjunka något mer.

Oftast innebär sommar och semestertider högre bränslepriser men i år verkar det inte bli så. Dagens riktpris vid pumpen på cirka 13.80 kan till och med gå ned något.

Att råoljepriserna varierat över tid är välbekant men just nu är det en nedåtgående trend och priset för bensin är nu drygt kronan lägre än 2012 trots höjda bränsleskatt.

Orsaken kan sökas i USA:s ökande produktion i skifferoljefälten, välfyllda oljelager och att dollarns värde minskat något mot både euro och den svenska kronan. Dessutom anges att Libyen och Nigeria motverkar OPEC-överenskommelsen om vissa produktionsminskningar, säger Ulf Svahn på Svenska Petroleum & Biodrivmedel Institutet till Expressen. Om inget oförutsett inträffar lägger han in som en brasklapp.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.