Nästa artikel
De vill ha gratis ställplatser
NYHETER

De vill ha gratis ställplatser

Publicerad 20 juni 2016 (uppdaterad 20 juni 2016)
I England lockar näringsidkare på landsbygden husbilsägare med gratis ställplatser. Nu vill ett svenskt par få svenska gårdsbutiker att nappa på konceptet.

På brittiska öarna förekommer så kallade "Brit stops" där gårdsbutiker och andra näringsidkare på landsbygden erbjuder gratis ställplatser. Genom detta kan dessa butiker och restauranger öka sin försäljning utan att öka kostnaderna.

SR har gjort ett inslag om att Gotländska företag på landsbygden just nu besöks av paret Rose-Marie och Trygve Bringhammar som försöker att introducera konceptet i Sverige. Under namnet "Swede stops" vill de skapa en katalog med sådana platser.  

Paret, som brukar vara ute och resa ett par tre månader, tycker att de hellre vill gynna lokala näringsidkare med att köpa produkter istället för att lägga mycket pengar på campingar. I gengäld handlar de ägg, lammkotletter, sylt, bär, frukt, honung och de har exempelvis haft ostfest efter ett besök i en gårdsbutik, säger Rose-Marie till SR som uppmärksammar parets initiativ.

Här hittar du radioinslaget.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.