Bild
Nästa artikel
Delkontroll av fordon, ny tjänst från Bilprovningen

Delkontroll av fordon, ny tjänst från Bilprovningen

NYHETER

Låter bilen konstigt eller bråkar bromsarna på husbilen? Sedan en månad kan du få sådant kontrollerat hos Bilprovningen som erbjuder sex olika delkontroller, även vägning men då på utvalda stationer.

Är du orolig för ett missljud eller någon krånglande funktion på husbilen inför semestern? Sådant kan Bilprovningen numer hjälpa till med genom en så kallad delkontroll då endast en del av fordonet kontrolleras.

- Det är roligt att äntligen kunna erbjuda våra kunder möjligheten att göra en delkontroll av sina fordon. Tjänsten har efterfrågats av många, säger Torbjörn Unosson som är projektledare för lanseringen av den nya tjänsten.

Bilprovningen erbjuder sex olika delkontroller.

  • Delkontroll vägning: Få besked om vad fordonet väger olastat eller lastat. 
  • Delkontroll bromsprov: Få besked om bromsarna fungerar som de ska. Då kontrolleras bromsfunktion, däcktryck och att bromsarna fungerar lika bra på alla hjulen samt parkeringsbromsen. 
  • Delkontroll avgasmätning: Få besked om fordonet släpper ut för mycket avgaser.
  • Delkontroll fram- och bakvagn: Få besked om problem med fram- eller bakvagnen på fordonet. Då kontrolleras missljud från infästningar och leder i fram- eller bakvagn.
  • Delkontroll strålkastare: Få besked om strålkastarna fungerar som de ska. Då kontrolleras ljusbilden och lampor.
  • Delkontroll däck: Få besked om fordonet har några fel på däcken. Då kontrolleras däcktryck, att hjulen är rätt monterade, att de sitter fast och att de inte är utslitna eller skadade.

- Trots att kundunderlaget inte är så stort ännu tycker jag mig se en trend och det är att vägning görs av husbils- och husvagnsägare, fram- och bakvagnskontrollen av nybilsägare med missljud på annars tysta bilar och bromsprov av entusiaster med äldre bilar, avslutar Torbjörn Unosson.

Tjänsterna erbjuds sedan början av maj på samtliga stationer med undantag av vägning som endast finns på ett urval stationer. Kunden väljer själv om man vill boka tid eller komma förbi på drop-in.

Läs mer på www.bilprovningen.se/delkontroll.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.