Nästa artikel
Deltag i världens största fototävling
NYHETER

Deltag i världens största fototävling

Publicerad 10 september 2020 (uppdaterad 10 september 2020)
Överallt finns det spännande kulturarv att fotografera och på många håll i Sverige finns det dessutom monument som aldrig har avbildats. Ta tillfället i akt under kulturarvsdagarna den 11-13 september och ge dig ut och ta bilder som du kan tävla med i Wiki Loves Monument - världens största fototävling.

Tävlingen går ut på att fotografera kulturarv och vad passar väl bättre i dessa Coronatider än att upptäcka kulturarvet i ditt närområde?

Genom att vara med och tävla bidrar du till att visa upp det svenska kulturarvet, du lär dig kanske nya saker om ditt område eller de områden du besöker och du har chans att vinna fina priser!

Wiki Loves Monuments är en internationell fototävling där alla kan delta genom Wikimediaprojekten, främst Wikipedia och Wikimedia Commons, lyfta fram minnesmärken över hela världen. Genom att bidra med foton till tävlingen hjälper du till att bevara den svenska kulturskatten och att dela med av den via internet till andra svenskar och till resten av världen.

Under september månad kan du ladda upp hur många bilder du vill från minnesmärken och byggnader. Bilderna behöver inte vara tagna i september men för att delta i tävlingen måste de laddas upp under september månad. Deltagande bilder ska laddas upp med mallen {{Wiki Loves Monuments 2020|SE}}. Efter sista september kommer tävlingsjuryn att bedöma bilderna och välja ut de tio bästa svenska bilderna som går vidare till den internationella finalen.

Runt om i Sverige har lokala arrangörer ansträngt sig för att skapa aktiviteter där deltagarna kan lära av historien. Temat för Kulturarvsdagen 2020 är Kulturarv och lärande om lusten att upptäcka eller att inspireras av historien. 

Kulturarvsdagen är Riksantikvarieämbetets årliga temadag som i samarbete med Sveriges Hembygdsförbund och Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd arrangeras för att bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarvet. Såväl kulturmiljöer som kulturhistoriskt intressanta byggnader, anläggningar och personer står i fokus.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.