Nästa artikel
Den tusende Grand California tillverkad
NYHETER

Den tusende Grand California tillverkad

Publicerad 2 december 2019 (uppdaterad 2 december 2019)
I våras startade Volkswagen produktionen av den Crafter-baserade Grand California. Nu, halvåret senare, har fabriken I polska Września redan hunnit producera det tusende exemplaret.

Det blev en tysk som hade beställt just detta exemplar, en vit och röd Grand California 600. Exemplaret har en takbädd med panoramafönster, discover media radio/navigationssystem och solpaneler på takets främre del. Motorn är standardversionen av turbodieseln på 177 hästkrafter i kombination med en åttaväxlad automatlåda.

– Att tillverka ett campingfordon som Grand California är en speciell utmaning. Det beror på att alla tänkbara människor tar sig till sina speciella platser för äventyr, stora som små. Allting som fordonet erbjuder ska passa till dessa olika aktiviteter, och det är detta vi erbjuder i Września. Jag ser de första 1 000 exemplaren av denna nya modellserie som en lovande start för framtidens resenärer, säger Christiane Engel, platsdirektör i Września i ett pressmeddelande.

För produktionen av den här campern sattes det upp en speciell sammansättningsbana i fabrikens avdelning för specialbyggda fordon. Själva produktionen av kaross, takversion och karossmodifieringar sker på vanligt sätt men efter detta testas karossens täthet i en sprinklerhall för att säkerställa att allt är helt tätt innan produktionen går vidare för att slutligen gå igenom en kvalitetskontroll.

Grand California finns i versionen 600 som är sex meter lång samt 680 som är 6,8 meter, båda med långbäddar i bak. De har ett fullutrustat kök, badrum med toalett, handfat och dusch, yttre belysning, yttre dusch, elektriskt styrt trappsteg, myggnät till skjutdörren och fönstren samt eluttag både för USB samt 230 volt. Slutligen ska kontrollpanelen som styr alla funktioner på plats Denna panel visar även vattennivåerna samt batteriernas laddningsstatus och styr uppvärmning och luftkonditionering.

Fabrikens produktion av Grand California säljs över hela Europa.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.