Nästa artikel
Det kostar Kabe Tower
NYHETER

Det kostar Kabe Tower

Publicerad 20 augusti 2017 (uppdaterad 21 augusti 2017)
När Kabe fyller jämt brukar det firas med en husvagn likt ingen annan och när de nu fyller sextio år gör de det igen.
De som hoppats på en dubbeldäckad husbil blev kanske lite besvikna, men denna vagn är utan tvekan läcker. Det är en förhöjd variant av en av Kabes nya och mycket populära vagnar med frontkök (FK). Ovanför den ena sängen går en trappa till övervåningen som i denna demovagn är inredd med ett par fåtöljer och en tv-bänk. Utanför det en balkong med ytterligare sittplatser samt en magnifik utsikt, om vagnen placerats vid en sån dvs.

– Det hela var kanske inte så allvarligt menat, säger Kabe AB:s koncernchef Alf Ekström, som utlovade att de skulle bygga vagnen om de fick fem beställningar.Nu verkar det som vi faktiskt får det så då får vi väl försöka göra det, säger Alf.

Med tanke på att vagnen kostar nästan 1,5 miljoner kronor är det en bedrift i sig. Kvadratmeterpriset blir i runda slängar 50 000 kr/kvm, om man räknar in balkongen hyfsas nyttopriset. Ställer man vagnen centralt i en storstad är det faktiskt en riktigt bra affär om man tänker på det.
 
Kabe firade sin sextioårsdag i flera dagar och den första dagen var det enbart handlare där. En av dem var Andreas Johansson som är säljare på en av Kabes distributörer, Caravan AB. Han driver även köp och säljsidan Campagon.se. Andreas tog tillfället i akt och tog några bilder och la upp på sin firmas facebooksida. Responsen var enorm och inlägget delades flitigt. Det dröjde inte länge innan folk hörde av sig från lite varstans med frågor om vagnen.
 
Huruvida vagnen verkligen kommer att serieproduceras återstår att se. Att det inte är en utpräglad resevagn är helt klarlagt. Höjden på 448 cm innebär att det är två cm tillgodo under standardhöga broar i Sverige. Vad vagnen väger är en annan bra fråga som inte kunde besvaras. Vi tippar på ungefär 3500 kilo. Missa inte bildspelet!
 

Relaterade bildspel

Fakta: Kabe Tower 880 FK KS

Totallängd 1050 cm
Totalhöjd. 448 cm
Karosslängd: 920 cm
Karosslängd invändigt: 820 cm
Höjd invändigt: 196/182 cm
Bredd invändigt: 235 cm
Bostadsyta kvm: 19,3/ 8,8 (Altan 10)
Sovplats mitt: 117x 211 cm
Sovplats bak: 88 x 196+ 88 x 196
Hjultyp: 185R14C
Totalvikt: Ingen uppgift
Pris: 1 475 0000 kr
 
Standardutrustning: Allt du kan tänka dig och lite till.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.