Bild
Nästa artikel
Dethleffs ger fattiga julglädje

Dethleffs ger fattiga julglädje

NYHETER

Dethleffs Family Stiftung genomför även i år resor med gåvor till sjuka och fattiga barn som annars inte skulle få känna av den julglädje vi tar för given.

Bilen är lastad med små julklappssäckar och mer än 400 barn väntar spänt på att Dehleffs Familjestiftelses jultomte tillsammans med Fader Berno skall komma till dem och fylla deras liv med julglädje och lite trygghet. För säckarnas innehåll bidrar även Fiociello och Sunlight. Säckarna innehållet nyttiga saker som kläder, hygienartiklar, skolmaterial och mat men även glädjeämnen som gossedjur, spel och godis eftersom de ändå är jul.

Det är barnhem, sjukhus och familjehem i Rumänien som kommer att få besöken, hem där fattigdomen är mer påträngande även jämfört med övriga Rumänien. Tomten är normalt chef för Ulmfabrikens deltidsarbetare och hans följeslagare är en "ängel" från stiftelsen och utöver barnens julklappssäckar har de med sig en donation på 200 euro till varje ställe. Stiftelsen som Pater Berno leder har en stort ansvar för uppföljningen och den fick en donation på 10 000 euro. I hjälpkonceptet ingår även att bjuda några av de mest behövande barnen och deras familjer på en veckas semester på en camping.

- När man upplever situationen blir det uppenbart att vi här har allt, säger projektledaren för Detheffs familjestifelse Sylke Roth efter sin resa till Timisoara i Rumänien som understryker vikten av att personligen se till att gåvorna når fram. Hon menar vidare att der är obetalbart att se barnens ansikten spricka upp i ett leende.

Närmare information om stiftelsen hittar du på www.dethleffs-hilft-kindern.de och www.pater-berno-stiftung.de (tyska).
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.