Bild
Nästa artikel
Dethleffs höjer ribban med 4-travel

Dethleffs höjer ribban med 4-travel

Nyheter

Med nya 4-travel banar kanske Dethleffs väg för en helt ny typ av bil? Det kan vara en gyllene medelväg mellan hel-och halvintegrerat.

Husbil & Husvagn var i förra veckan på besök hos Dethleffs i deras hemort Isny im Allgäu i södra Tyskland. Många nya modeller och varianter presenterades, vissa mer intressanta än andra.

Den största nyheten i 2016 års lineup är den nya serien 4-travel som kan ses som en ersättare till Globe-4 serien. Bilen har utvecklats i samarbete med Bürstner som kallar sin variant Ixeo.

Det som utmärker 4-travel är att det är en halvintegrerad modell med en taksäng som fälls ner i bilens längdriktning och inte på tvären som är standardlösningen. Det öppnar en del intressanta möjligheter inne i bilen men än så länge får vi hålla till godo med tekniska specifikationer och några bilder från Dethleffs. Först senare i år på Caravan Salon i Düsseldorf kommer Dethleffs rent fysiskt presentera de första två modellerna.

Den ena heter T 6966-4 och den har ingen fast säng men ett stort badrum längst bak i bilen och generösa sällskapsytor. Den andra heter T 7116-4 har höga långbäddar. Den längsta bilen i serien heter T 7116-4 och har queenbed och kommer att visas tidigt nästa år. Vi väntar med spänning!
 
I övrigt har bland mycket annat de helintegrerade Esprit-modellerna fått helt ny skrud och Dethleffs Trend profileras som en välutrustad instegsbil. Mer om det senare här på hemsidan och givetvis i tidningen.

Läs mer om:

Taggar: Nyheter, Dethleffs

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.