Nästa artikel
Dethleffs höjer ribban med 4-travel
Nyheter

Dethleffs höjer ribban med 4-travel

Publicerad 17 juni 2015 (uppdaterad 17 juni 2015)
Med nya 4-travel banar kanske Dethleffs väg för en helt ny typ av bil? Det kan vara en gyllene medelväg mellan hel-och halvintegrerat.
Husbil & Husvagn var i förra veckan på besök hos Dethleffs i deras hemort Isny im Allgäu i södra Tyskland. Många nya modeller och varianter presenterades, vissa mer intressanta än andra.

Den största nyheten i 2016 års lineup är den nya serien 4-travel som kan ses som en ersättare till Globe-4 serien. Bilen har utvecklats i samarbete med Bürstner som kallar sin variant Ixeo.

Det som utmärker 4-travel är att det är en halvintegrerad modell med en taksäng som fälls ner i bilens längdriktning och inte på tvären som är standardlösningen. Det öppnar en del intressanta möjligheter inne i bilen men än så länge får vi hålla till godo med tekniska specifikationer och några bilder från Dethleffs. Först senare i år på Caravan Salon i Düsseldorf kommer Dethleffs rent fysiskt presentera de första två modellerna.

Den ena heter T 6966-4 och den har ingen fast säng men ett stort badrum längst bak i bilen och generösa sällskapsytor. Den andra heter T 7116-4 har höga långbäddar. Den längsta bilen i serien heter T 7116-4 och har queenbed och kommer att visas tidigt nästa år. Vi väntar med spänning!
 
I övrigt har bland mycket annat de helintegrerade Esprit-modellerna fått helt ny skrud och Dethleffs Trend profileras som en välutrustad instegsbil. Mer om det senare här på hemsidan och givetvis i tidningen.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.