Nästa artikel
Dethleffs visar upp sina nyheter på en digital mässa
NYHETER

Dethleffs visar upp sina nyheter på en digital mässa

Publicerad 1 september 2020 (uppdaterad 1 september 2020)
Istället för att visa upp sina husbilar och husvagnar på Caravan Salon i Düsseldorf presenterar Dethleffs från 1 september sina nyheter för modellår 2021 digitalt och kombinerar detta med kampanjer hos sina 14 återförsäljare.

Dethleffs har på grund av coronapandemin beslutat att inte delta på några mässor i år men det betyder inte att 90-årsjubilaren inte har några nyheter att erbjuda. Tvärtom slår de på stort inför 90-års dagen och har förberett ett antal jubileumsmodeller.

– Vi kommer att presentera dessa nyheter på ett säkert sätt och helt och hållet anpassat oss till det aktuella läget, skriver Dethleffs kommunikationschef Robert Bielesch. Utan minimiavstånd och munskydd går det från och med den 1 september att uppleva Dethleffs modellprogram 2021 inklusive alla höjdpunkter och nyheter. De presenteras digitalt på ett bekvämt sätt till ditt hem tack vare en utställning på vår hemsida www.dethleffs.se.

Utställningen, där alla nyheter för Dethleffs husbilar och husvagnar presenteras, har byggts upp på en 2 000 kvadratmeter stor yta och den presenteras genom en kombination av 3D-skanning och 360-graders inspelningar. Därmed kan besökaren flytta sig fritt runt den virtuella utställningsytan och inspektera fordonen både på utsidan och insidan. Dessutom finns det precis som på en vanlig mässa infopunkter med tekniska data för det nya modellåret 2021. Besökaren kan bläddra i prospekt, se originaltillbehör samt få information om företagsjubileumet och Dethleffs historia.

Samtidigt kommer Dethleffs försäljningsställen i Sverige att ha olika erbjudanden och får ytterligare rådgivning hos sin lokala återförsäljare.

Att Dethleffs är ett tidigt etablerat fabrikat kanske du känner till men de konstruerade faktiskt Tysklands första husvagn. ”Inte utan min familj” sa Arist Dethleffs år 1931 och konstruerade den "husbil", han kallade den så, eftersom skidstavs- och piskfabrikören ville ha med familjen på sina långa affärsresor. Ordet ”fritid” var det inte många som kände till, familjesemester var ett privilegium och turismen var ännu i sin linda. Med uppfinningen började en ny era och företaget kom efter ett tag att helt ägna sig åt tillverkning av husvagnar och senare även husbilar.

Idag ingår Dethleffs i Erwin Hymer Group som nyligen köptes upp av Thor Industries. Koncernen blev därmed största tillverkare av fritidsfordon och har fler än 25 000 medarbetare. Till Erwin Hymer Group hör husbils- och husvagnsmärken Buccaneer, Bürstner, Carado, Crosscamp, Compass, Dethleffs, Elddis, Eriba, Etrusco, Hymer, Niesmann+Bischoff, Laika, LMC, Sunlight och Xplore, hyrbilsuthyrningsföretagen McRent och rent easy, chassispecialisten Goldschmitt, tillbehörsspecialisten Movera samt reseportalen freeontour

I Isny, i sydtyska Allgäu, utvecklas och produceras förutom Dethleffs husbilar och husvagnar även Camper Vans och Urban Vehicles för varumärkena Pössl och Crosscamp.

Här hittar du den digitala mässan.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.