Nästa artikel
Dethleffs Yoka Go
NYTT 2024

Dethleffs Yoka Go

Publicerad 26 augusti 2023 (uppdaterad 30 augusti 2023)
Släng in all utrustning du behöver i husbilen – och ge dig ut på äventyr. Det är tanken bakom Dethleffs nya actionhusbil, Yoka Go på Ford.

Med sin nya husbil Yoka Go riktar Dethleffs in sig på de aktiva husbilsägarna. Personer som vill att det händer något och har med sig cykel, motorcykel, skidor, surfbräda… Kanske inte allt på en gång, men nästan. 

Här finns gott om utrymme att stuva undan inredningen och packa, med hjälp av skenor och lastöglor. Även uppåt väggarna är det fullt med krokar, elastiska remmar och tygboxar för förvaring.

Den premiärvisas på Caravan Salon 2023 fullspäckad med accessoarer: Cyklar, baktält, surbräda…
 

Det är drömmen om ett fritt och flexibelt liv, som verkar vara ännu större här, i den tättbefolkade delen av Europa, än hos oss i Norden. 

Yoka lär för övrigt betyda fritid på japanska – att inspireras av Japan verkar vara nästa trend, efter fler år då att husbils- och husvagnstillverkarna sneglat mot Skandinavien och danskt ”hygge”. Hänvisningar till Soluppgångens land förekommer i fler nya fritidsfordon vi tittar in i.

Yoka Go har gott om packutrymme, men saknar annat. Toalett och dusch finns av allt att döma inte. Vi kan i alla fall inte hitta dem, vare sig inne eller ute. Men det finns ett litet kök med diskho och induktionsplatta. Och kylboxen är hyfsat rejäl. Här finns plats att förvara fisken du just fångat.

Soffan längst bak kan bäddas ut till en säng som mäter 135 x 205 centimeter. Ståhöjden i bilen är 190 cm, så den passar med andra ord långa personer bra. 

Man kan fråga sig hur stor marknad ett sådant här fordon har i Sverige. Oavsett det är Yoka Go en häftig bil som kan inspirera med sin flexibilitet. 

Dethleffs Yoka Go

Chassi: Ford
Motor: 2,0 l TDCi Ford EcoBlue, 130 hk
Totalvikt: 3499 kilo
Sovplatser: 2
Mått, L/B/H: 5990 x 2200 x 2690 mm
Kylskåp: 35 l
Färskvattentank: 10 l
Gråvattentank: 10 l

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.