Bild
Nästa artikel

Diana Marina Oasi Park stängt av myndigheterna.

NYHETER

En av Italiens största ställplatser har tvingats stänga på order av myndigheterna som hänvisar till hälsoproblem. Platsen ligger i natursköna Ligurien och hade vid stängningen 300 husbilar och husvagnar.

Oasi Park, som bedrivit sin verksamhet i elva år, ligger naturskönt havvägs mellan Genua och Nice, och har på goda grunder blivit mycket populär och är oftast mer än fullbokad. Priserna är dessutom måttliga med vinterpriser för en hel månad för 100 euro även om dygnspriserna legat på cirka 10 euro.

Själva ställplatsen är belägen vid en olivplantage ovanför själva tätorten och erbjuder platser i både skugga och sol. En del av diskussionen tycks bottna i hur den används, myndigheterna hävdar att de bara får ställas upp fordon medan andra hävdar att det mer blivit en camping, något som de boende som fick lämna platsen påstår inte var fallet.

Diana Marina har cirka 6 000 invånare och får betraktas som en semesterort på italienska rivieran med ett rikt utbud av service, härlig sandstrand och närhet till många kända platser. Stängningen av ställplatsen beräknas få stora konsekvenser för det lokala näringslivet men ägarna hoppas på att de snart kan öppna igen.

Uppgifterna om antalet platser på Oasi Park går isär, myndigheterna menar att det maximalt skulle få finnas 250 fordon på området, vid stängningen fanns cirka 300 medan det uppges att så många som 600 funnits där vid toppbeläggning.

På sin hemsida (på italienska) beklagar ägarna situationen som ledde till att hela området brådskande tömdes på alla gäster som bodde där och menar på att åtgärden hade kunnat undvikas med dialog. Nio polispatruller ska ha deltagit i aktionen som inte ska ha föregåtts av någon inspektion.

I ett fem minuter långt Youtube-reportage beskriver Hartmut Conrad platsen på tyska.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.