Nästa artikel
Digital tjänst för besöksmål i Sverige
NYHETER

Digital tjänst för besöksmål i Sverige

Publicerad 3 februari 2020
Digitaliseringen ger oss nya verktyg när vi ska hitta de resmål vi inte ens visste fanns. Nu finns Mobilkartan på turistkanalen.se som är en karta som inte behöver laddas ner som app. Där går det att se de närmaste 200 besöksmålen, oavsett var man befinner sig i landet.

Många traditionella turistbyråer flyttar sin närvaro på nätet med hänvisning till såväl inhemska som utländska turisters digitala vanor men alla sådana lösningar är lokala eller regionala. Mobilkartan marknadsför sig som en digital turistbyrå som täcker hela landet.

– Turistkanalen.se ger snabb tillgång till över 16 000 besöksmål i hela Sverige och nya tillkommer varje dag, säger Bengt-Arne Jöckert, grundare av Svenska Turistkanalen AB i ett pressmeddelande. På Mobilkartan blir de 200 närmsta besöksmålen synliga som nålar, så sökradien varierar beroende på hur tätt det är mellan besöksmål på platsen där du befinner dig. Genom att filtrera på olika kategorier av besöksmål får du sedan snabbt fram de mest intressanta alternativen inom det tänkta avståndet och tidsramen. Ett enda klick på nålen ger dig tillgång till mer information om besöksmålet.

Det blir allt viktigare att göra sig känd och av den anledningen finns närmare tusen filmer från svenska besöksmål vilka på ett bra sätt ska beskriva vad som finns att uppleva.

– Vi kallar oss för hela Sveriges digitala turistbyrå, säger Bengt-Arne Jöckert. Här kan alla som arbetar med turistnäringen synas, oavsett hur stora eller små de är. Alla platser är lika viktiga för oss, liksom de är för campare, husbilsägare, affärsresenärer och alla andra som åker Sverige runt och letar efter nya, intressanta besöksmål!

Här hittar du deras karta.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.