Nästa artikel
Diskmaskin för husbil eller husvagn
Nyheter

Diskmaskin för husbil eller husvagn

Publicerad 22 december 2023
Slipp handdiska på resan med husbil eller husvagn med flyttbara diskmaskinen Bob. Frågan är om den är värd pengarna?

Det finns de som tycker att diskmaskin i husbilen eller husvagnen är ett måste. Men det är inte i många modeller det ingår.

Men nu finns ett alternativ: Bob, en liten flyttbar fransk tvättmaskin som det går att ta med på resan.

Hela finessen med Bob, förutom den minimala storleken, är att den inte måste kopplas in till vatten och avlopp. Du sköter i stället vattenförsörjningen, in och ut ur maskinen, med hjälp av en kanna och en hink.

Med andra ord fyller du på vattentanken med en kanna. Det behövs 3,9 liter för att köra en maskin. Hinken ställer du under Bob så att den kan fyllas med smutsvattnet. Det kan du sedan tömma på lämplig plats efter att maskinen diskat klart.

Storleken är 34 x 49 x 49 centimeter, men kanske ännu viktigare om den ska in i ett fritidsfordon är vikten. Bob väger 10,9 kilo. Det finns fem tvättprogram att välja mellan och ecocykeln drar 0,43kWh. För att driva den krävs 220-240 V~ / 50 Hz. Priset är 4 599 kronor. Här kan du köpa den!

Det finns också en rad andra finesser som att luckan går att öppna med en touch-sensor. Dessutom kan man ställa in en liten melodi som spelas när maskinen gått klart. Franska nationalsången någon? Diskmaskinen har också en inbyggd lampa som man kan ställa in i olika färger som lyser upp platsen där den står. Själva maskinen finns i ett 15-tal färger: rosa, orange, blå, svart, guld…

Hur pass bra är då Bob? Det är en fråga som är uppe för diskussion.

Å ena sidan kan man tycka att man får väldigt lite diskmaskin för ganska mycket pengar. Och att det knappt får plats någon disk i det lilla utrymmet. Men enorma mängder disk är sällan ett problem när man är ute med husbil eller husvagn.

Å andra sidan är den liten, smidig och snabb. Så om man avskyr att handdiska och bara behöver diska efter en–två personer kanske Bob är en bra idé. Frågan är mest om det är viktigt nog för att man ska offra plats och vikt på resan?

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.