Nästa artikel
Döda vinkeln blir synlig
NYHETER

Döda vinkeln blir synlig

Publicerad 18 oktober 2019 (uppdaterad 18 oktober 2019)
Dometic lanserar ett nytt intelligent system för körfältsassistans för att förhindra allvarliga döda-vinkel olyckor. Den nya kameran Dometic CAM1000 har en tillförlitlighet som skiljer fotgängare från cyklister och andra stillastående objekt som trafikljusstolpar. Systemet uppfyller de senaste lagkraven i Tyskland.

Antalet cyklister som skadas och dödas i döda-vinkel olyckor ökar konstant. För att stoppa denna oroande trend har tyska myndigheter omdefinierat de tekniska kraven för fordon och lanserat ett nytt incitamentsprogram. För att uppfylla de nya lagkraven har Dometic utvecklat ett intelligent och lättmonterat system för körfältsassistans.

Den nya döda-vinkel kameran Dometic CAM1000 har designats för att snabbt fånga förarens uppmärksamhet med en rad olika larm- och varningssignaler på fordonets kontrollpanel. Systemet för körfältsassistans särskiljer cyklister och fotgängare från stillastående objekt som trafikljusstolpar och stolpbelysning genom att använda ett intelligent bildbehandlingsprogram vilket minimerar risken för falsklarm. När systemet larmar kommer föraren att veta att det finns en verklig risk för en eventuell döda vinkel-olycka. 

CAM1000 är tillverkad som en universell lösning som kan användas i nästan vilket fordon som helst och passar ihop med Dometics monitorserier från 2019. Kameran har infraröda LED-lampor, vilket garanterar bra bildkvalitet även nattetid.

Dometic har även infört innovationer i installationen. Alla komponenter (inklusive GPS-sensorn med infraröda LED-lampor och styrpanelen) är integrerade i det kompakta kamerahöljet. Den behöver bara anslutas till strömförsörjningen och behöver inte anslutas till ytterligare fordonssystem, inte heller kräver den upprepad kalibrering. Avståndsmarkeringar visas på monitorn för att underlätta justeringen av kameran under idrifttagande. I de flesta fall kan befintliga monitorer återanvändas.

Dometics nya system kommer att introduceras på marknaden i slutet av januari eller början av februari 2020.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.