Nästa artikel
Dometic expanderar med större lager
NYHETER

Dometic expanderar med större lager

Publicerad 12 februari 2020
Dometic inviger snart sitt nya lager på 14 000 kvadratmeter vilket är en utvidgning av det befintliga distributionscentret. De två anläggningarna i Gutenbergstraße och Hollefeldstraße tillhandahåller nu totalt 51 000 kvadratmeter utrymme för lager och distribution.

Den nya anläggningen är utformad för att möta framtida krav samtidigt som den ger en hälsosammare och säkrare arbetsmiljö för de anställda. Hållbarhet står i fokus och i pressmeddelandet nämner de uppvärmningen och belysningen samt att taket är täckt med solpaneler för en grönare strömförsörjning.

– Vi bygger en infrastruktur för framtiden. Denna moderna anläggning hjälper oss att växa med bättre effektivitet och vi är nu väl utrustade för omvandlingen av branschen. Det känns också bra att kunna erbjuda en bra arbetsmiljö för vår affärsutveckling i regionen, säger Peter Kruk, Dometics chef för EMEA.

Med denna utökade lagringskapacitet är företaget väl positionerat för att stödja tillväxten på både OEM- och AM-marknader som hanterar ett brett sortiment av produkter som kylboxar, backkameror och professionell verkstadsutrustning, samt distribution av markiser och luftkonditioneringssystem.

Dometic planerar att sätta det utökade centrallageret i drift i dess fullständiga omfattning tidigt under 2020. Under de närmaste åren kommer anläggningen att kunna hantera ordrar värda 400 miljoner euro varje år.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.