Nästa artikel
Dometic förvärvar Büttner Elektronik GmbH
NYHETER

Dometic förvärvar Büttner Elektronik GmbH

Publicerad 2 juli 2021 (uppdaterad 2 juli 2021)
Den 2 juli 2021 förvärvade Dometic Büttner Elektronik, en Tysklandsbaserad leverantör av mobila strömförsörjningslösningar för friluftsmarknaden.

Büttner Elektronik är en tysk leverantör av högkvalitativa mobila strömförsörjningsprodukter, inklusive solenergilösningar, batterier och batteriladdare. De levererar sina produkter till flera slutmarknader inom friluftsområdet. Produkterna säljs främst i Tyskland och omkring 75 procent av nettoomsättningen är inom Service och Aftermarket.

Nettoomsättningen 2020 var omkring 13 miljoner euro med en god rörelsemarginal och stark organisk försäljningstillväxt. Bolaget är privatägt, har 17 anställda och huvudkontor i Neuenkirchen, Tyskland.

Expansion på den snabbt växande marknaden för mobila strömförsörjningslösningar är en strategisk prioritering för Dometic. Marknadsefterfrågan på hållbara och effektiva mobila strömförsörjningslösningar utanför elnätet ökar snabbt i takt med att fler och fler tillbringar tid utomhus med fordon eller båt som bas. Förvärver av Büttner Elektronik breddar Dometics prodtportfölj och disributionsnätverk av mobila strömförsörjningsprodukter för den europeiska friluftsmarknaden.

– Jag är glad att kunna välkomna Büttner Elektronik och dess anställda till Dometic. Med Büttner Elektronik stärker vi vårt produktutbud och distributionsnät inom det snabbt växande området av strömförsörjningslösningar för friluftslivet. Vår strategi för lönsam expansion inom Mobile Living är byggd på en kombination av organisk och förvärvad tillväxt. Detta är vårt sjätte annonserade förvärv i år och vår lista av möjliga framtida förvärv är betydande, säger Juan Vargues, VD och koncernchef för Dometic.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.