Nästa artikel
Dometic förvärvar Enerdrive
NYHETER

Dometic förvärvar Enerdrive

Publicerad 20 maj 2021
Den 18 maj 2021 ingick Dometic ett avtal om att förvärva Enerdrive som är en australiensisk leverantör av mobila strömförsörjningsprodukter för friluftsmarknaden.

Enerdrive är en australiensisk leverantör av mobila strömförsörjningsprodukter, inklusive solenergilösningar, batterier och batteriladdare. Produkterna och lösningarna säljs till flera kundkategorier inom fritidsfordonssektorn. Företaget har ett stort nätverk inom service och eftermarknad med mer än 1 200 återförsäljare.

Det privatägda bolaget har 45 anställda och deras huvudkontor är beläget i Brisbane, Australien. Deras nettoomsättning 2020 var omkring 28 miljoner AUD, ungefär 142 miljoner SEK, med en god rörelsemarginal.

Marknadsefterfrågan på hållbara och effektiva mobila strömförsörjningslösningar utanför elnätet ökar snabbt i takt med att fler och fler tillbringar tid utomhus med fordon eller båt som bas. Förvärvet av Enerdrive breddar Dometics erbjudande och distributionsnätverk i Stillahavsområdet. Förvärvet ökar också Dometics närvaro och kunskap på den snabbt växande marknaden för mobila solenergilösningar.

– Det gläder mig att välkomna Enerdrive och dess anställda till Dometic. Med Enerdrive stärker vi vårt produktutbud och distributionsnät inom det snabbt växande området av strömförsörjnings-lösningar för frilufts-livet. Vår strategi för lönsam expansion inom Mobile Living är byggd på en kombination av organisk och förvärvad tillväxt. Enerdrive är vårt tredje annonserade förvärv i år och vår lista av möjliga förvärv inom närtid är betydande, säger Juan Vargues, VD och koncernchef för Dometic i ett pressmeddelande.

Förvärvet finansieras fullt ut med kontanta medel och förväntas bidra till Dometics resultat per aktie redan från start.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.