Bild
Nästa artikel
Dometic Group förvärvar Atwood Mobile Products LLC

Dometic Group förvärvar Atwood Mobile Products LLC

NYHETER

Dometic Group och Atwood Mobile Products tecknade den 9 september ett avtal om att Dometic Group förvärvar Atwood Mobile Products LLC.

Dometic Group , en global leverantör av produkter till husvagns-, husbils-, marin-, lastbils- och bilindustrin, har tecknat ett avtal om att förvärva det amerikanska företaget Atwood Mobile Products, LLC , en stor aktör inom design, utveckling och tillverkning av produkter för fritidsfordons- och marinindustrin. Förvärvet kompletterar Dometics nuvarande produktpalett och stärker företagets globala position.

- Det huvudsakliga skälet till det här viktiga förvärvet är vår önskan att bredda vårt produkterbjudande till våra nordamerikanska kunder, kommenterar Roger Johansson, VD och koncernchef för Dometic Group, och fortsätter med Atwood som en del av vår koncern kommer vi bland annat kunna erbjuda värmare, ventilatorer, fönster och dörrar, spisar och ugnar samt andra produkter som tidigare inte har ingått i vårt Nordamerikanska sortiment.

- Atwood´s produkter kännetecknas av god funktionalitet och hög kvalitet, framhåller Frank Marciano, VD för Dometic Americas och säger vidare att vi kommer tillsammans kunna erbjuda våra kunder ett fantastiskt komplement till Dometic´s nuvarande produktsortiment, såväl som tillgång till Dometic´s omfattande service organisation.

Tim Stephens, VD och koncernchef för Atwood Mobile Products, kommenterar
- I Dometic har vi funnit en partner som möjliggör tillväxt på de marknader där vi, idag, är aktiva. Tillsammans kommer vi kunna erbjuda ett komplett utbud av produkter som höjer kundernas bekvämlighet i husvagn/husbil eller fritidsbåt.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.