Bild
Nästa artikel
Dometic köper IPV

Dometic köper IPV

NYHETER

Den tyska tillverkaren IPV, som gick i konkurs i augusti, gör en inkråmsförsäljning till Dometic som därmed stärker sin position ytterligare.

I augusti 2016 ansökte det tyska företaget IPV, en tysk tillverkare av kylboxar och andra utomhusprodukter för eftermarknadssegmentet, om konkurs och Dometic har nu kommit överens med konkursförvaltaren och IPV att förvärva vissa tillgångar som inventarier, verktyg, utrustning och vissa varumärken. Köpeskillingen anges till 3,5 miljoner euro.

Köpet beräknas öka Dometics omsättning med ungefär 15 miljoner euro.

- IPV utgör ett mycket passande komplement till vår nuvarande kylboxverksamhet. Förvärvet kommer bredda vår kundbas samt ge starka ingångar i Östeuropa, säger Roger Johansson, koncernchef och VD för Dometic till Cision.

Förvärvet förväntas slutföras den 3 januari 2017.

Så sent som i början av december bestämdes att Dometic flyttar produktion från Tyskland till Tidaholm och det kan du läsa om i den relaterade artikeln.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.