Nästa artikel
Dometic köper ytterligare ett företag
NYHETER

Dometic köper ytterligare ett företag

Publicerad 25 maj 2021 (uppdaterad 25 maj 2021)
Dometic stärker sin marknadssituation med ytterligare ett företagsförvärv, den här gången Front Runner Vehicle Outfitters. Bolaget som köpts är en global aktör inom fordonsbaserad fritidsutrustning.

Front Runner Vehicle Outfitters säljer hälften av sina produkter direkt mot konsument samt den andra halvan via cirka 600 återförsäljare. Produktionen består huvudsakligen av takräcken, taktält, förvaringsprodukter och lasthjälpmedel.

Dometic skriver att efterfrågan på produkter av den typ som Front Runner Vehicle Outfitters producerar ökar kraftigt i takt med den globala ökningen av fordonsburen camping. Samtidigt kan Front Runner Vehicle Outfitters dra nytta av Dometics produktkunskap och expertis.

Med detta förvärv är tanken att Dometic ska komplettera och stärka sin position på eftermarknaden för campingtillbehör. Front Runner Vehicle Outfitters omsätter cirka 35 miljoner USD.

Det privatägda bolaget har sitt säte i Johannesburg i Sydafrika där både huvudkontoret och produktionanläggningen finns.

– Jag är glad att kunna välkomna Front Runner Vehicle Outfitters och dess anställda till Dometic. Med detta förvärv stärker vi vårt utbud samt vårt distributionsnät för utomhusmarknaden. Vår strategi för lönsam expansion inom Mobile Living bygger på en kombination av organisk tillväxt och förvärv. Detta är vårt fjärde tillkännagivna förvärv i år och våra planer på potentiella framtida förvärv är fortsatt stark, säger Juan Vargues, VD och koncernchef för Dometic i ett pressmeddelande.

Affären förväntas vara slutförd under tredje kvartalet 2021.

Här hittar du deras hemsida.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.