Nästa artikel
Dometic lanserar kylbox med ismaskin
PRYLAR

Dometic lanserar kylbox med ismaskin

Publicerad 11 januari 2020 (uppdaterad 12 januari 2020)
Dometic lanserar nästa generation av sin kylboxserie CFX. Den nya generationen uppges uppnå marknadsledande energieffektivitet och inkluderar en modell utrustad med ”ismaskin” vilket gör den till världens första.

CFX3 kombinerar en förmåga att upprätthålla temperatur för både kylning och frys. Den uppges av Dometic ha många innovativa egenskaper som ett bättre användargränssnitt, ett lock som är enkelt att öppna, bättre grepp, förbättrad belysning och fasta förankringar för att säkra enheten i fordon. Samtidigt behåller CFX3 fortfarande en robusthet för tuffare tag och en unik lösning som förhindrar frost och garanterar lufttäthet.

Energieffektivitet är en av de viktigaste beslutsfaktorerna för mobila användare. Dometics senaste version av sin egen Variable Motor Speed Optimization 'VMSO3' gör CFX3 enligt Dometic till en av världens mest energisnåla kylboxar. Produkterna uppnår energiklass A++ (CFX3 35-55), vilket innebär en lägre energiförbrukning och därmed flexibilitet i valet av strömkälla.

Elektroniken har också fått en uppgradering. Jämfört med Wi-Fi är den nu använda Bluetooth® både mer pålitlig och förbrukar mindre energi. Dessutom har CFX3 nu en mer kraftfull USB-port för att ladda mobiltelefoner och surfplattor snabbare. Den nya kontrollpanelen är certifierad för vatten- och väderbeständighet.

För att kunna kontrollera kylboxen via mobila enheter ännu bättre, har den nya Dometic CFX3-appen en ny graf över temperatur och strömförbrukning som går att övervaka över tid. Genom att öppna appen kan man kontrollera och justera temperaturen och energiförbrukningen samt ta emot varningar vid avvikelser från den förinställda temperaturnivån.

Dometic CFX3 55IM-modellen har en unik funktion som är den första på marknaden. Single zone-kylboxen har en separat ”ismaskin” på insidan med isbehållare där is för kalla drycker kan tillverkas, medan huvudfacket används som kylskåp.

Dometic avser att bredda sin bas av återförsäljare för att göra det möjligt för konsumenterna att hitta produkter i ett bredare urval av butiker.

Inget sägs i pressmeddelandet om prisnivåerna.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.