Bild
Nästa artikel
Drivmedelsförsäljningen ökar

Drivmedelsförsäljningen ökar

NYHETER

Under första halvåret 2018 har försäljningen av drivmedel ökat, speciellt för diesel och etanol.

Statistik från Svenska Petroleum och Biodrivmedel Institutet (SPBI) visar att försäljningen av drivmedel ökade med nästan två procent under första halvåret i jämförelse med samma period 2017. När det gäller bensin har försäljningen minskat något, cirka fyra procent, medan det gått upp för diesel och etanol. 

- Trenden mot en minskning av drivmedelsanvändningen är åtminstone tillfälligt bruten och är en konsekvens ökad ekonomisk aktivitet. Positivt är att användningen av biodrivmedel totalt fortsätter uppåt under 2018 vilket bidrar till minskad klimatpåverkan, säger Ulf Svahn vd på SPBI.

Diesel ökade med nästan fyra procent, varav låginblandade biodrivmedel stod för cirka 16 procent av dieselns total försäljning om 3 000 300 kubikmeter. Även försäljningen av etanol ökade kraftigt från tidigare låga nivåer, upp till 31 900 kubikmeter.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.