När de trendmedvetna ungdomarna på Skoda fick bygga sin drömbil blev resultatet en husbil.

Nästa artikel
Drömmen är en Skoda campingbil!
Koncept

Drömmen är en Skoda campingbil!

Publicerad 2024-03-19 08:00

När de trendmedvetna ungdomarna på Skoda fick bygga sin drömbil blev resultatet en husbil.

Skoda Academy's årliga projekt där eleverna tar fram sin drömbil resulterade i en campingbil!

När Skoda Academy tog fram de 29 elevernas årliga drömbil blev resultatet (givetvis) en campingbil. Tidigare år har man gjort rallybilar, cabrioleter, pickuper, showstoppers och annat. Nu har de trendkänsliga eleverna prickat helt rätt med en campingbil som fått namnet Skoda Roadiaq.

Konceptet är baserat på elbilen och SUVen Skoda Enyaq och den har förutom en helt ny inredning också fått förhöjt tak. Annars noterar vi en bäddsoffa som innehåller förvaring för utekök, utedusch, förtält och 12V kaffemaskin.

En 27-tums skärm med dockningsstation och trådlöst tangentbord gör att man kan sitta i soffan och arbeta, studera eller skåda YouTube. Ett mobile office, eller mobilt kontor, som gjord för trendiga distansjobbare och YouTubers med andra ord!

Bakdörren öppnas uppåt och fungerar som regnskydd och hållare till förtält där uteköket placeras. Bilen har delvis dubbelgolv och det förhöjda taket gör att bilen även rymmer överskåp.

På taket finns förutom taklucka också solpaneler. Projektets fokus är hållbarhet och därmed är alla tyger och möbler tillverkat av återvunnet material.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.