Nästa artikel
Dubbeldäckare på Ford
Nyheter

Dubbeldäckare på Ford

Publicerad 2024-01-07 07:00 (uppdaterad 2024-01-10 16:36)
Från Kina kommer dubbeldäckaren som byggs på Ford.

För några år sedan gjorde Husbil & Husvagn succé med ett aprilskämt som föreställde en påhittad Kabe-modell i två våningar.

Nu har en sådan vision blivit verklighet – i Kina. Bolaget Qixing Group presenterar ett alternativ för alla som vill ha mer utsikt från husbilen. När övervåningen är nedfälld ser ekipaget ut som en vanlig husbil, men så fort du stannar kan den få balkong och ett extrarum – en trappa upp. Om det är på mekanisk väg eller genom ett knapptryck är oklart.

Det viktiga är ändå att man kan sätta sig där och njuta av vyn!

 

På företagets sajt presenteras en rad fakta om dubbeldäckaren, som är byggd på Ford och enligt sajten även på Iveco. Här är några av dem:

Mått (L/B/H): 5995/2435/3095 mm
Totalvikt: 6500 kilo
Tjänstevikt: 4800 kilo
Växellåda: 8-växlad automat
Kylskåp: 152 l
Litiumbatteri: 400Ah
Inverter: 3000W
Färskvattentank: 120 l
Gråvattentank: 70 l

Spisen består av en platta. Men det går också att få induktionshäll – fast det är ett tillval. Precis som tvättmaskin, solpaneler och AC. 

Hur ser den ut inuti, kanske någon undrar?

Grundformen på fordonet är densamma som i Europa, men när du tittar in märks det att det tillverkas för en annan marknad.

Det är lite som att göra en tidsresa, från 2024 till 1994. Och vissa detaljer känns inte så genomarbetade. Till exempel sofforna på övervåningen. Att de är uppblåsbara beror förmodligen på att de inte får plats annars – men de hade inte behövt se ut som om företaget snott dem ur närmaste pool.

Annat ger ett mer gediget intryck. Trappan upp till övervåningen är i till exempel rejäl, byggd i trä. Den påminner om motsvarande i exklusiva, designade husbilar som Hymer Venture S och Bürstner Lyseo Gallery. 

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.