Nästa artikel
E20 i Alingsås försenas av vatten
NYHETER

E20 i Alingsås försenas av vatten

Publicerad 27 maj 2014 (uppdaterad 30 september 2019)
Efter Trafikverkets markundersökningar saktas arbetet med E20 genom Alingsås ner. – Vattentrycket är mycket högre än vad vi tidigare känt till och det innebär att vi inte kan bygga som planerat, säger Erik Hallgren, chef för Trafikverkets investeringsverksamhet i Västsverige.

E20 genom Alingsås är en del av den nationella transportplanen, som har beslutats av regeringen. Bygget skulle påbörjats 2019 men när det nu kommer igång vet man inte. Syftet med den aktuella sträckan är att förbättra trafiksäkerheten, i synnerhet för cykel- och gångtrafik och minska bullret.

Alingsås kommun har blivit informerade av trafikverket och tar det hela med ro.
– Detta innebär en möjlighet att starta om och det är en fördel för oss i Alingsås. Vi får möjlighet att, ännu tydligare än förut, lyfta fram förslag som verkligen är anpassade för staden, säger Daniel Filipsson, kommunstyrelsens ordförande i Alingsås till Trafikverket.

Grundvattenproblemen påverkar inte resten av byggplanerna för E20 i Alingsåstrakten. Hela Västra Götalandsdelen av E20 ska byggas om till mötesseparerad väg under perioden 2014-2025. Sammanlagt ska 6,5 miljarder kronor investeras i ombyggnaden.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida / Andreas Svensson

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.