Nästa artikel
E4 vid Norrköping får ny avfart
NYHETER

E4 vid Norrköping får ny avfart

Publicerad 31 oktober 2019 (uppdaterad 31 oktober 2019)
På E4 vid Bråvalla väster om E4 ska Svevia bygga en ny trafikplats. Den nya rondellen ska vara klar i maj 2021 och vissa förberedande arbeten är redan påbörjade.

I projektet ingår även omfattande VA-arbeten för att kunna försörja det nya bostadsområdet som håller på att uppföras med vatten och ett välfungerande avloppssystem.

– VA-rören ska borras genom E4 och sedan kopplas på det befintliga systemet där de största rören har en diameter på 800 mm. Utmaningen i momentet är flera. När ett så stort rör ska borras på en så lång sträcka finns det alltid en risk för att något i marken ger det en liten förskjutning som ställer till det när det sedan ska kopplas ihop. Det andra är att arbetet ska ske under en begränsad tid, nattetid då det befintliga systemet används som minst. Allt för att inte riskera störningar i Norrköpings stora VA-system. skriver Svevia i ett pressmeddelande. På delar av området finns det vissa bärighetsproblem, så det vi gör nu är att vi förstärker marken med så kallade KC-pelare. Det är en mycket vanlig metod som fungerar så att man skapar pelare av kalkcement i marken som ökar stabiliteten och minskar risken för sättningar. 

Den största delen av projektet sker vid sidan om E4 och trafikerat område.

– Det är först när de nya delarna ska kopplas på befintliga vägar och på E4 som det kommer att bli vissa störningar i trafiken. Men vi kommer att försöka lösa det så smidigt som möjligt.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.