Bild
Nästa artikel
Eldrivna Mercedes EQC 400 4MATIC får dra en husvagn

Eldrivna Mercedes EQC 400 4MATIC får dra en husvagn

NYHETER

Vill du ha en eldriven bil som har kapacitet nog att dra en husvagn är utbudet begränsat men i höst börjar de första exemplaren av Mercedes EQC levereras. Men det blir inte billigt för den som vill sin dra sin husvagn med den här elbilen.

Vi börjar med priset som för EQC 400 4MATIC börjar på 798 900 kronor. Utan dragkrok. Vill du ha det, och det får väl anses lämpligt på en dragbil, får du lägga upp ytterligare 11 100 kronor för att kunna haka på en vagn upp till bilens maximal släpvagnsvikt på 1,8 ton.

Att bilen är dyr motiveras med att det ingår mycket utrustning som standard, bland annat en navigator som känner av hur kuperad terrängen är och var närmaste snabbladdning finns.

Annat som ingår är röststyrda infotainmentsystemet MBUX, strålkastare av LED-typ, backkamera, parkeringsassistans och 19-tumsfälgar.

Dessutom kan nämnas att EQC har en räckvidd utan husvagn på 41,7 mil, är fyrhjulsdriven och har en total systemeffekt på 408 hästkrafter.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.