Nästa artikel
Elmia bygger ut
NYHETER

Elmia bygger ut

Publicerad 23 november 2018 (uppdaterad 24 november 2018)
Kommunfullmäktige i Jönköping har gett klartecken för Elmias planerade utveckling av anläggningen. Nästa höst sätts spaden i marken och 2021 väntas den nya utställningshallen på 10 000 kvadratmeter stå klar.
Planerna på en ny utställningshall har funnits ett tag, men det var först under torsdagen som Jönköpings kommunfullmäktige fattade beslutet gällande en omfattande fastighetshetsutveckling av Elmias anläggning för närmare en halv miljard kronor. Det blir en ny utställningshall, tillsammans med tillagningskök, nya mässtråk och förråd. I projektet ingår även att rusta upp befintliga ytor.

– Ett väldigt glädjande och viktigt besked som innebär stora möjligheter, framför allt för våra kunder. Nu får vi möjlighet att ta våra befintliga mässor till en ny nivå, samtidigt som det skapar förutsättningar för nya affärer, säger Lotta Frenssen, vd på Elmia. Utbyggnaden betyder också att vi kan öka antalet utställare. Tack vare en smartare fastighet kan vi öka effektiviteten och flexibiliteten vad gäller logistiken kring mässorna. Något vi vet är viktigt för våra utställare.

Projekteringen är redan påbörjad och enligt den nuvarande tidsplanen ska byggnationen börja under hösten 2019. Bygget sker sedan i etapper och förhoppningen är att den nya utställningshallen ska stå klar till Elmias 60-årsfirande 2021.

Elmias fastigheter ägs av Jönköpings Kommuns Fastighetsutveckling AB, som ser stora fördelar med torsdagens klartecken från kommunfullmäktige.

– Utbyggnaden är av stor betydelse för Elmia och kanske ännu viktigare för såväl kommunen som regionen i form av besöksnäring och attraktionskraft. Att utveckla och skapa ändamålsenliga lokaler för alla våra hyresgäster och främja näringsliv och sysselsättning är en del av vårt uppdrag, säger Magnus Olsson, vd på Jönköpings Kommuns Fastighetsutvecklings AB i ett pressmeddelande.

Vi tog kontakt med Magnus Olsson på Jönköpings kommuns Fastighetsutveckling för att få reda på hur utbyggnaden kommer att påverka campingmöjligheterna i samband med branschmässan och han gav följande besked

– Den nya hallen kommer att placeras på den plats där det finns en rad förrådsbyggnader idag. Dessa kommer istället att byggas under den nya hallen så utrymmet för campingen kommer inte att minska. Syftet är att grönytorna ska öka eftersom det är en del av det unika som Elmia kan erbjuda. Dessutom påbörjas inte bygget förrän efter mässan Husvagn Husbil.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.