Nästa artikel
En av hundra, 1998 Mauck MSV 1120s
NYHETER

En av hundra, 1998 Mauck MSV 1120s

Publicerad 3 september 2018 (uppdaterad 3 september 2018)
Hur ser en amerikansk husbil, eller kanske snarare en lyxigare långkryssare, ut inuti? Kolla in i denna ovanliga Mauck.
Att titta in i speciella husbilar avsedda för andra marknader än den europeisk väcker alltid lite nyfikenhet. Mauck MSV 1120s från 1998 är dessutom lite extra speciell, byggd i ett fåtal exemplar och med en del lösningar som de ovanliga framdörrarna skvallrar om redan när man ska ta sig in till förarplatsen. Visserligen är bilen från 1998 men har bara rullat cirka 4 000 mil.

Runt hundra exemplar av denna husbil med glasfiberkaross ska ha byggts av Mauck Special Vehicles of Worthington för Custom Coach Corporation. Den bakmonterade motorn är en 454 Chevrolet Vortec V8 och växellådan är en fyrstegs automat. Modellen har en hjulbas på 365 centimeter (144") och är utrustad med luftfjädring. En hel del detaljer är omgjorda som stötfångarna vars skydd ersatts med lackade detaljer samt de treekrade fälgarna. Totalvikten anges till drygt 6,1 ton.

Inuti bodelen hittar man en grå läderinredning med plats för många och exempelvis platt-tv men däremot inget kök. Med tanke på det ska man kanske inte benämna den som en reguljär husbil men det ger ändå en god känsla hur ägare i USA ser sin drömbil.

Bilen finns till salu här och bjuds ut till högstbjudande. I skrivande stund är budet på cirka 25 000 USD och budgivningen slutar redan vid midnatt till den 4:e.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.