Nästa artikel
En lyxkryssare för den penningstinne
NYHETER

En lyxkryssare för den penningstinne

Publicerad 27 januari 2020 (uppdaterad 27 januari 2020)
Är det dags för en uppgradering? Då ska du titta närmare på 2020 års Newell Coach p50. Bakom det kryptiska namnet döljer sig en porschedesignad amerikansk lyxkryssare på sex hjul. För två miljoner USD blir den din. Kolla in bilderna!
Det är inte omöjligt att sälja lite lyxigare husbilar, om man nu ska kalla en bjässe på 60 kvadratmeter boyta för en husbil. Liner är kanske mer passande. Två miljoner US Dollar gör att prislappen närmar sig tjugo miljoner svenska kronor men vem vet, du kanske vill ha lite extrautrustning också även om det mesta finns som standard.

Ofta, och även i detta fall, är exemplaren inte identiska så du får inte bli besviken när du kontaktar Newell om vissa detaljer avviker från de i bildspelet. Men du kan säkert få det lite individanpassat för just det fotograferade exemplaret har redan funnit sin köpare men ett nytt är på gång, men då till priset av 2,099,562 USD.

Företaget är inte helt okänt för amerikanarna, de har nämligen byggt husbilar i exakt femtio år, därav denna jubileumsmodell med namnet p50. Att Porsche är inblandat beror på att Newell har ett långvarigt samarbete med Porsche Design som har varit med att designa karossen på den här modellen.

Den 14 meter långa lyxkryssaren drivs av en 605 hästkrafter stark motor och har det mesta i teknisk utrustning. Newell bygger både egna chassin och karosser vilket gör att specifikationerna mellan olika exemplar skiljer sig åt på grund av kundernas önskemål. En komplett lista för den här jubileumsmodellen hittar du på deras hemsida eftersom vi koncentrerar oss på bodelens standard och utrustning som inte helt följer den europeiska stilen. Kort sagt, det syns att det inte är en europeisk husbil.

Det viktigaste i en husbil sägs vara sovrummet som Newell kallar "den bakre salongen" så vi börjar där. Den magnifika sängen kallas junior king size och har placerats på tvären men tack vare att huvudändan placerats i ett av de fyra slidouts som finns är det ingen platsbrist. Jodå, det finns plats för nattduksbord också. Ändå finns det ytterligare en slideout vid fotändan där en bred byrå finns under TV:n, allt flankerat av två garderober, så att det skapas en bred gång till badrummet som finns allra längst bak. Belysningen är påkostad och man kan spendera tiden med att titta på favoritprogrammen på den 55 tum stora TV:n om inte campingens aktiviteter lockar.

Badrum förresten, det är ett badrum. Duschen har vanlig villastandard när det gäller utrymmet, i övrigt kanske närmast högre. Klinkergolvet har trämönster och det finns inte många husbilar som visar upp något motsvarande. Att det dessutom finns en gästtoalett knäcker nog de flesta övriga linerägare.

Går vi framåt i bilen igen kommer vi efter att ha passerat gästtoaletten till salongen som även den har två slideouts. Här ryms två motstående soffor varav en är bäddbar, kök och matbord. Trots det är det gott om plats. Även här finns en stor TV medan det bara finns en mindre 30-tummare i köket.

Planlösningen hittar du i bildspelet.

Kolla in bilderna på den här lyxkryssaren. Men nog kan man hävda att det behövs lite lyx för att matcha priset.

 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.