Nästa artikel
En rullande Turistbyrå
NYHETER

En rullande Turistbyrå

Publicerad 7 juli 2015 (uppdaterad 7 juli 2015)
Siljan Turism sätter snurr på Dalarnas alla sommaraktiviteter med en rullande Turistbyrå för att komma närmare människorna och mötas på deras villkor.

Fritidsvagnen fick i uppgift av Siljan Turism att ta fram en vagn som var lätthanterlig och som alla med ett B-körkort skulle få dra. Bekvämligheter som toalett, värme, kylskåp och en rymlig sittgrupp var andra saker som krävdes för att få till en riktigt bra turistbyrå. Allt detta för att få plats att sköta bland annat biljettförsäljning, hjälpa turister att hitta rätt och framför allt ge snabb information och guidning bland hotell, evenemang och sevärdheter i Dalarna.

- När denna kravspec kom så stämde den väldigt bra med Fritidsvagnens befintliga modell NTL och endast små justeringar behövdes göras, säger Thomas Runberg på Fritidsvagnen.

För att koppla upp denna  mobila turistbyråservice mot världen anlitades också Office IT-partner som leverantör av tekniken för att kunna sköta biljett-, event-, hotellbokningar, etc.

Trendanalysföretaget Travel Trends spår en ny rekordsommar och med denna mobila turistbyrån så kommer man kunna öka servicen ytterligare för alla som besöker populära Siljansområdet.

  – Totalt genererar våra boendeanläggningar 3,1 miljoner gästnätter, en siffra som står för både inresande turism och genomfartsresande på väg till annan destination. År 2014 landade den totala omsättningen för turismen i Siljansbygden på 2,5 miljarder kronor beräknat på logi, restaurang, transport, livsmedel och shopping. Nu siktar vi mot 3 miljarder år 2018, säger en mycket nöjd Birgitta Bogren VD på Siljan Turism.

Turistbyrån hade premiär redan förra lördagen den 27 juni på Orsa Sportbilsfestival och på Allsång med Kalle Moraeus. Turistbyrån rullar nu på och kommer bla att dyka upp på Classic Car Week i Rättvik 31 juli, Rättvikstravet V75 1 augusti, CykelVasan i Mora 14–15 augusti samt på Kulturnatta i Leksand 5 september.

- En rullande turistbyrå var inte något som vi direkt hade tänkt oss att Fritidsvagnen skulle användas till och det är just detta som gör det extra roligt att jobba med Fritidsvagnen som passar in på de mest otänkbara användningsområdena. I det här fallet så är det en perfekt matchning mot vår ambition som är "Vi stöttar Din Fritid", kan det träffa mer rätt än så och få vara en del av Siljan Turism rullande turistbyrå. Vi är helt övertygade om att just denna vagn kommer att stötta din fritid i Dalarna, avslutar Thomas Runberg från Fritidsvagnen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.