Nästa artikel
Erwin Hymer Group North America i stora problem
NYHETER

Erwin Hymer Group North America i stora problem

Publicerad 22 februari 2019 (uppdaterad 27 februari 2019)
Nyligen köpte Thor Industries Erwin Hymer Group och i affären ingick ursprungligen EHG North America. I samband med detta uppdagades ett bedrägeri och nu uppges att detta lett till insolvens och att fabrikerna i Kitchener och Cambridge stängts.
Det uppmärksammade bedrägeriet var omfattande och gick i korthet ut på att bolaget Roadtrek, som ingick i affären, ska ha utfärdat 1 700 falska fakturor till EHG NA.

Thor Industries krävde då för att fullfölja köpet att Erwin Hymer Group North America skulle lyftas ur det ingångna avtalet vilket också skedde och priset reducerades. Ursprungligen var de överens om en köpeskilling på 2,1 miljarder euro inklusive skulder vilket du kan läsa mer om i vår då publicerade artikel. Köpeskillingen minskades med 170 miljoner euro och de i affären ingående skulderna med 180 miljoner euro.

Nu har det kommit ut fler detaljer om utvecklingen och den 15 februari 2019 meddelade enligt flera medier domstolen i Toronto en prövning av EHG NA, vilket kan ses som en preliminär konkurs. Enligt de inlämnade dokumenten förväntas skulden vara cirka 300 miljoner kanadensiska dollar, vilket motsvarar cirka 200 miljoner euro.

EHG NA, som inte ska blandas ihop med det tyska bolaget, har i den uppkomna situationen inte kunnat uppfylla sina ekonomiska skyldigheter och det inkluderar löner. All personal, 800 personer, har sagts upp, garantiersättningar till återförsäljarna betalas inte ut, hemsidan har stängts ner men företaget har inte gjort något officiellt uttalande. Vid förfrågan från tidningen Reisemobil-international uppger Erwin Hymer Group i Tyskland inte kan kommentera händelserna i Kanada eftersom EHG NA är inte längre är en del av Erwin Hymer Group.

Här kan du läsa Reisemobil-internationals artikel (tyska), RV Daily Report och CTV News (engelska)

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.