Martin Brandt, VD på Erwin Hymer Group

Nästa artikel
Erwin Hymer Group ställer in all mässmedverkan 2020
NYHETER

Erwin Hymer Group ställer in all mässmedverkan 2020

Publicerad 8 maj 2020 (uppdaterad 8 maj 2020)

Martin Brandt, VD på Erwin Hymer Group

Erwin Hymer Group skriver idag på sin hemsida att de drar sig ur samtliga mässor under 2020. Det betyder att inga av fabrikaten Bürstner, Carado, Crosscamp, Dethleffs, Eriba, Etrusco, Hymer, Niesmann+Bischoff, Laika, LMC och Sunlight kommer att finnas utställda.

Knappt hade vi nåtts av nyheten att mässan Caravan Salon i Düsseldorf flyttas en vecka framåt i tiden, och därmed krockar med Husvagn Husbil i Elmia, förrän Erwin Hymer Group skriver att de drar sig ur allt mässdeltagande under 2020. Den motivering de anger är den höga risken för smittspridning som föreligger på grund av corona.

– Våra kunders, anställdas och handelspartners hälsa är vår högsta prioritet och vi kan inte ta lätt på detta ansvar. Under Corona-krisen med sina speciella krav på distans och hygien finns inte längre möjligheterna för en avslappnad atmosfär när det gäller information, råd och köp. Vi anser att detta är en grundläggande förutsättning för en framgångsrik mässa. Därför avstår vi, tillsammans med våra varumärken, från EHG (Erwin Hymer Group) från att delta i mässorna som planeras för 2020 fram till slutet av året, skriver Martin Brandt, VD för Erwin Hymer Group (EHG).

EHG har fler än 1 200 handelspartners i Europa och är en ledande aktör. Med detta starka återförsäljarnät hänvisar de till den lokala handlaren men även till sina digitala plattformar för information om de produktnyheter som annars skule ha visats upp på mässorna.

– Caravaning står för flexibel och individuell semester i Tyskland och alla regioner i Europa. Detta kommer att förbli fallet i framtiden, särskilt eftersom våra kunder är mindre begränsade i den nuvarande situationen på grund av att deras fordon är självförsörjande och automatiskt håller avstånd i sitt hem på hjul. Många husvagnsfans kommer förmodligen att kunna njuta av sin semester i år igen under gällande resebegränsningar.

EHG ser dock positivt på framtiden

– Den nuvarande krisen kommer att ytterligare stärka utvecklingen mot medvetna och avslappnade resor. Även om vi måste avbryta vårt mässdeltagande i år ser vi redan fram emot att kunna presentera våra nya produkter och innovationer för en bred allmänhet igen på mässor under det kommande året. Entusiasmen för husvagn och lugnt resande - avslappnad och säker resa med husbil, husvagn och husbil - kommer att fortsätta växa.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.