Nästa artikel
Ett välmående Kabe ska anställa minst 50 i Tenhult
NYHETER

Ett välmående Kabe ska anställa minst 50 i Tenhult

Publicerad 10 mars 2017 (uppdaterad 10 mars 2017)
Kabe ska starta en ny fabrik och utöka produktionen av husbilar. Därför behövs minst 50 nya medarbetare, uppger JP.se.

Som vi rapporterat om vid flera tilfällen växer marknaden för både husvagnar och husbilar. Kabe är inget undantag och expanderar nu genom att inreda en ny fabrik som behöver femtio nya medarbetare.

— Vi har haft en kontinuerlig hög efterfrågan och särskilt när det gäller husbilar. Vi har kommit till vägs ände för att klara av det, säger Alf Ekström i jp.se.

Produktionen av väggar, tak och golv ska flyttas till de nyinköpta fabrikslokalerna i Tenhult, en produktion som idag är förlagd i både husvagns- och husbilsfabriken.

— I rena investeringar handlar det om cirka 50 miljoner då vi behöver ett stort antal nya maskiner för limning, press och fräsarbeten. Fackmässigt kallas det sandwichproduktion.

Den nya fabriken gör att produktionsyta frigörs i de nuvarande fabrikerna och den ska användas för de mer exklusiva husbilarna. Satsningen ska stå klar när semestrarna är över.

— När vi räknar på det behöver vi en stor andel produktionsfolk, inköpare, produktionsledare, arbetstekniker och en del annat. Det innebär minst 50 medarbetare och det är visstidsanställningar det handlar om, säger Alf Ekström.

Nyligen släpptes resultatet för Kabe och vinsten efter finansiella poster steg förra året till 160 miljoner, en ökning med 55 procent från året innan då resultatet var 103 miljoner. Det innebär att 2016 var ett av de bästa åren någonsin.

Kolla in filmen om Kabes historia!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.