Bild
Nästa artikel
Tyskland, Volkswagens hemmaland, tas i örat av EU-kommissionen för att de agerat slapphänt i utsläppsskandalen.
Tyskland, Volkswagens hemmaland, tas i örat av EU-kommissionen för att de agerat slapphänt i utsläppsskandalen.

EU läxar upp Tyskland angående utsläppsagerande

NYHETER

Sammanlagt tycker EU-kommissionen att sju länder är för slapphänta när det gäller kontroll av biltillverkares utsläpp.

EU-kommissionen har inlett överträdelseförfaranden mot Grekland, Litauen, Luxemburg, Spanien, Storbritannien, Tjeckien och Tyskland, på grund av att de har brutit mot EU:s regler om typgodkännande av fordon.

EU anser att länderna inte agerat nog kraftfullt när biltillverkare brutit mot utsläppsregler, som i fallet med Volkswagen och dieselgate. Storbritannien och Tyskland tas extra hårt i örat för att de vägrat lämna ut alla de tekniska uppgifter som de samlat i sina nationella utredningar om utsläpp av kväveoxider som inleddes efter att Volkswagens manipulation av dieselmotorer uppdagades.

Nu har berörda medlemsländer två månader på sig att förklara sig. Sedan kan EU-kommissionen gå vidare med ett så kallat motiverat yttrande, där de kräver att länderna rättar till reglerna inom en viss tidsfrist. Om kommissionen är missnöjd i detta led går ärendet vidare till EU-domstolen, som kan utdöma böter.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.