Ställplatsen Oasen på Rømø
Nästa artikel
Europas häftigaste ställplats – Oasen!
Ställplats

Europas häftigaste ställplats – Oasen!

Publicerad 20 juli 2022 (uppdaterad 6 juli 2023)
Ställplatsen Oasen på Rømø
Oasen Rømø
Den lilla ön Rømø på sydvästra Jylland ligger bara någon mil från gränsen till Tyskland och den lilla ön är mycket uppskattad bland turister. En viktig anledning till husbilsturismen är öns superkända ställplats Oasen.

På danska Rømø hittar du en av Europas mest populära och samtidigt största ställplatser. Oasen Rømø får ofta höga omdömen av besökarna och den har med sina 200 platser blivit en kändis i ställplatsvärlden. Dels tack vare bra service men också tack vare en läcker solfjäderform som gör att den ser läcker ut från både drönare och på satellitbild i Google.

Oasen började med område 1 som öppnade 2014 där 28 rymliga husbilsplatser på grus med gräs mellan varje plats placerats runt en konstgjord damm i mitten. En oas för husbilister. Oasen blev så populära att ägarna bestämde sig för att bygga område 2 med hela 98 platser som stod klart till påsk 2016. Det visade sig dock att behovet var än större och till påsk 2017 öppnade område 3 med 74 platser och ett eget servicehus samt en damm liknande första området.

Nu finns alltså 200 platser med el. Annars finns alla bekvämligheter, plus en del extra service och aktiviteter mot betalning såsom bastu, nybakat bröd och annat. Platserna är inte bokningsbara och man får inte ha förtält. Ej heller husvagn tillåts. Har du husvagn och vill besöka Rømø har vi ett annat tips längre ned och som ligger alldeles vid havet.

Ett tips förutom att åka broarna över Öresund och Stora Bält är att ta färjan från Halmstad till Grenå för att komma direkt till mellersta Jylland.

För dig med husvagn (eller husbilist som föredrar camping vid havet) så finns First Camp Lakolk som ligger precis intill den kilometerlånga stranden till skillnad från Oasen som är mitt på ön. Lakolk har också sitt eget shoppingcenter och mängder av aktiviteter och lekmöjligheter.

Här hittar du mer information om Oasen.
Här hittar du mer information om Rømø.

Här är Google Maps med satellitbild.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.