Bild
Nästa artikel
Extremt hög brandrisk under helgen i södra och mellersta Sverige

Extremt hög brandrisk under helgen i södra och mellersta Sverige

NYHETER

MSB går ut med en ny varning om extra hög brandrisk i södra och mellersta landet, se kartorna för respektive dagar under helgen.

I helgen råder extremt höga brandriskvärden i södra och mellersta Sverige, ungefär från en linje söder om Karlstad, Örebro och Stockholm. Läget är extremt allvarligt och brandriskvärdet är bland det högst uppmätta i Sverige.

Vi uppmanar allmänheten att iaktta stor försiktighet. Var försiktig med all typ av eld, en liten gnista kan snabbt sprida sig och få allvarliga konsekvenser. Det handlar framför allt om att inte orsaka bränder i skog och mark, men också att inte orsaka händelser som gör att räddningstjänsten måste åka på onödiga utryckningar.

– Förutom extremt höga brandriskvärden har vi dessutom en prognos med mycket starka vindar. Kombinationen innebär en större fara för liv och hälsa då området är tätbefolkat, säger Jakob Wernerman, operativ chef på MSB.

Respektera regler som finns gällande eldningsförbud, information finns på kommunens och länsstyrelsens webbplats om eldningsförbud som berör aktuellt omnråde.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.