Bild
Nästa artikel
Felaktig avgift för beställda registreringsbevis

Felaktig avgift för beställda registreringsbevis

NYHETER

På grund av ett fel i vägtrafikregistret har felaktiga avgifter tagits ut för registreringsbevis beställda mellan 1 och 7 januari. Omkring 3 000 beställningar berörs.

Vid årsskiftet ändrades avgiften för att beställa registreringsbevis. Det blev gratis att beställa ett bevis vid beställning och legitimering med e-legitimation via www.transportstyrelsen.se För andra beställningar sänktes priset från 65 kronor till 50 kronor.

Transportstyrelsen har dock konstaterat ett fel i beställningssystemen som inneburit att alla bevis som beställts har skickats mot postförskott och en kostnad på 65 kronor, oavsett om man legitimerat sig via e-legitimation eller inte.

Under den tid som korrigeringen av e-tjänsten kommer att pågå, har möjligheten att beställa registreringsbeviset via e-legitimation tagits bort. Detta för att ingen ska beställa registreringsbevis i tron att det är kostnadsfritt för att därefter behöva betala postförskottsavgift för att lösa ut beviset. Transportstyrelsen räknar med att en korrigerad e-tjänst kan tas i bruk under nästa vecka. Avgiften för beställning via postförskott har nu korrigerats till 50 kronor.

– Alla fordonsägare som beställt ett registreringsbevis under dessa dagar och som tvingas betala för att lösa ut det kommer att få beloppet återbetalt. Vi beklagar verkligen det som skett och gör allt som står i vår makt för att rätta till felaktigheten, säger Akmal Sarwar, enhetschef på transportregisteravdelningen på Transportstyrelsen.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.