Bild
Nästa artikel
Felaktiga datum i utskick från besiktningsföretaget DEKRA

Felaktiga datum i utskick från besiktningsföretaget DEKRA

NYHETER

Besiktningsföretaget DEKRA har skickat ut erbjudanden om kontrollbesiktning till fordonsägare med fordon som har slutsiffra 0. Utskicket innehåller en felaktig uppgift om att fordonet får körförbud efter 30 september. På utskicket står "adresskälla Transportstyrelsen".

Dekra informerar på sin webbplats om att det rör sig om ett tryckfel och att det korrekta datumet som ska vara angivet i utskicket är 2015-02-28.

Dekras webbplats hittar du här

På utskicket står "adresskälla Transportstyrelsen" eftersom adress-uppgifterna kommer från vägtrafikregistret och har levererats från Transportstyrelsen till Dekra. Vid ett sådant adressköp ställer Transportstyrelsen som krav att adressens ursprung ska anges. Transportstyrelsen har dock ingen del i informationen eller själva utskicket.

Om du undrar över när ditt fordon ska besiktas kan du enkelt kontrollera det via Transportstyrelsens tjänst "sök uppgift om annat fordon" där fordonets besiktningstermin visas. Det går också att använda Transportstyrelsens sms-tjänst "besiktningsuppgifter".

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.