Bild
Nästa artikel
Förra året blev Karlskoga utsedd till Sveriges Husbilsvänligaste Kommun.
Förra året blev Karlskoga utsedd till Sveriges Husbilsvänligaste Kommun.

Fem nya kommuner nominerade som bäst för husbilar

NYHETER

För sjunde året i rad nominerar Husbilsklubben fem svenska kommuner till omröstningen om Sveriges mest husbilsvänliga kommun. Omröstningens resultat presenteras i slutet av maj.

Husbilsklubben och tidningen Min Husbil nominerar för sjunde året i rad fem svenska destinationer till omröstningen Sveriges Husbilsvänligaste Kommun 2019. De fem finalisterna är Lysekil, Gävle, Örnsköldsvik, Söderhamn och Filipstad. Alla medlemmar, men även kommunerna själva, har kunnat föreslå platser.

De som nominerats ska ha en genomtänkt strategi. Det gäller allt från ställplatser och den service som erbjuds till hur husbilsturisterna blir bemötta i kommunen. Även informationen om ställplatserna ska vara lättillgänglig samt ha bra skyltning. Utifrån dessa kriterier har de fem finalisterna till slut vaskats fram.

– Syftet är att uppmärksamma de kommuner som förstår att välkomna och satsa på husbilsturisterna, denna ständigt växande kategori inom besöksnäringen. Förhoppningen var redan från början att initiativet skulle öppna ögonen hos fler kommuner och locka dem att satsa på husbilsturismen. Med facit i hand tycker vi att vi har lyckats bra, säger husbilsklubbens ordförande Leif Edström i ett uttalande.

Omröstningen startade den 28:e april och för att kunna rösta måste man vara medlem i husbilsklubbens nätforum.

Under Kristi Himmelfärdshelgen kommer vinnaren att presenteras på klubbens årsmöte i Mariestad som utsågs till Sveriges husbilsvänligaste kommun 2016. Förra årets pris gick till Karlskoga där Maria Motin är verksamhetssamordnare, dessutom är hon husbilsfantast och ofta ute med sin egen husbil sedan många år, något som kanske har bidragit till lyhördheten om vad husbilister efterfrågar.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.