Bild
Nästa artikel
Festivaler 2012 – svenska favoriter

Festivaler 2012 – svenska favoriter

INFO och campingtips

Sommaren närmar sig med stormsteg, och festivalerna likaså. Upplev säsongen musikhändelser med husbilen eller husvagnen. Här listar Husbil & Husvagns medarbetare Therèse Andersson en del festivaler som går av stapeln i sommar.

6-9/6 Sweden Rock Festival
 

Sweden rock är Sveriges största hårdrocksfestival. På fyra dagar spelar över 60 stycken artister. I år gästas festivalen av Mötley Crüe, Soundgarden, Twisted Sisters, Lynyard Skynyrd,Motörhead och Nationalteatern med flera!
För mer information om festivalen besök: http://www.swedenrock.com. 

Förutom Sweden Rocks egen camping, så samarbetar de med en rad olika campingar i närheten. Många campingar är redan fullbokade inför årets festival men några har fortfarande platser kvar. 

Rosenlunds camping ligger 800 meter från festivalentrén. Husbilar och husvagnar är välkomna men tyvärr finns det inte tillgång till el. 
Kontakt: Telefon: 070-608 10 40 (Johan Rosenlund)
e-post: booking@rosenlundscamping.com

Ingeman’s camping har bara ett fåtal platser med el men det går bra att komma med husvagn eller husbil. Bokning sker på 0733-507823
 
14-16/6 Hultsfredsfestivalen
Sedan sommaren 2011 så riktar festivalen in sig på en äldre publik.  I år så besöker bland annat The Cure, The Stone roses, Mumford & sons, Slash ft.Myles kennedy, Kasabian, Gorillaz sound system, Markus Krunegård och Eagles of death metal Hultsfredsfestivalen.
Festivalen har en egen camping för just Husbilar och husvagnar.
För mer information om festivalen besök: www.hultsfredsfestivalen.se

Vill man hellre campa inne i Hultsfred så öppnar det en provisorisk camping vid Hagadal sportcentrum. Där kan man ställa upp sin husbil eller husvagn och få tillgång till toalett, dusch och el. 
Cirka 10 km från Hultsfred så finns det ställplatser vid Hesjön för 40-60 kr/natt. 
Det finns även gratis ställplatser vid Trafikverkets rastplats Rosenfors längst väg 34/47 strax söder om Målilla.

Kontakt: www.hultsfred.se
Telefon: 0495-13486
 
28-30/6 Lida Country Festival

I Tullinge utanför Stockholm hålls årligen Lida Country Festival. Här finns marknad, luftgevärsskytte, tivoli och ponnyridning. Du kan testa att dansa linedance eller besöka Whiskey-tältet. I år firar festivalen 20 års-jubileum och får besök av artister som Paul Overstreet,Dough Atkins, Scarlet, The Moonshine Brothers, Don Redmon Band och Jamie Meyer.
Precis intill festivalen finns deras camping som kostar 400 kr för hela perioden.
För mer information om festivalen besök: www.lidacountryfestival.se
 

3-6/7 Burträsksvängen 2012

För dig som vill semestra uppåt i landet finns Burträsksvängen.  I år arrangeras festivalen för 37:e året och. Det finns olika teman de olika dagarna, på Barndagen kan man till exempel se teater, baka hällakaka eller få ansiktsmålning, på Jazzkvällen kan man lyssna till Dick Grubbströms kvintett med Ulrika Lundmark. 
För mer information om festivalen besök: http://burtrasksvangen.nu

Precis intill festivalen ligger Burträsk camping. De har platser både med och utan el. Nere vid vattnet finns en bastu att hyra. Du kan också hyra båt, spela minigolf eller boule.
Läs mer om campingen på: www.123minsida.se/burtraskcamping
 
12-14/7 Visfestivalen i Västervik

Visfestivalen i Västervik arrangeras i år för 47:e gången. Precis intill vattnet, I en slottsruin från 1360-talet, upplever du musik från artister som Lars Demian och David Tallroth, Timbuktu, Lifvens och Jack Wreeswijk.
För mer information om festivalen besök: http://visfestivalen.se

Lysingbadet anordnar bland annat ungdomscirkus och barnteater under festivalperioden. Det finns pool, restauranger, butiker, och golfbana. Du kan välja mellan elplats eller el/TV-plats.
Läs mer om campingen på: http://www.lysingsbadet.se
Det finns ställplats vid Skeppsbrokajen med utsikt över havet och nära centrum. Det kostar cirka 5 kr/timme. 
Kontakt: www.vastervik.se
Telefon: 0490-25 40 00
 
15-22/7 Dansbandsveckan i Malung
 
I 27 år har danssugna lockats till Malung och den Svenska Dansbandsveckan. Numera har Dansbandsveckan cirka 50 000 besökare från Sverige och våra grannländer. På scenen ser vi bland annat Thorleifs,Vagabond, Sten & Stanley, Larz-Kristerz och Playtones.
Malungs camping är ett populärt tillhåll för gäster till Dansbandsveckan. Det är nära till naturen intill Västerdalälven och Bullsjöns strand. Med gångavstånd till centrala Malung. Det finns 110 platser med el. Det finns också möjlighet till fiske och att spela minigolf.
Information om festivalen och boende på Malungs camping finns på: http://www.dansbandsveckan.se

 
25-29/7 Piteå Dansar och Ler

Med sina 120 000 besökare är Piteå Dansar och Ler en av Sveriges största gatufestivaler. Förutom musik av alla slag finns mat, sportevenemang, dans, marknad, tivoli och mer. Många aktiviteter är dagtid, i år kommer bland annat artisterna The Hives, Thåström, Timbuktu, The Soundtrack of Our Lives, och Amanda Jensen att gästa festivalen.
För mer information om festivalen besök: http://pdol.se/
På http://pdol.se/res-bo/campingar har festivalen samlat alla närliggande campingar. Det finns en uttalad ”ungdomscamping” men många campingar har en högre åldersgräns just under festivalen.
Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.