Nästa artikel
Fiat begränsar produktionen som även kan upphöra
NYHETER

Fiat begränsar produktionen som även kan upphöra

Publicerad 15 mars 2020 (uppdaterad 15 mars 2020)
Fiat, FCA-group, går i ett pressmeddelande ut med information om den fortsatta produktionen vilket inkluderar basfordon till husbilar.

Bilbranschen drabbas hårt av utbrottet av corona-viruset. I pressmeddelandet skriver Fiat Chrysler Automobiles att de kommer att minska produktionen i sina italienska fabriker med hänvisning till smittorisken men att de även kan komma att tillfälligt stänga fabriker.

Med hänvisning till myndighetsdirektiv ska åtgärder vidtas som minskar smittspridningen vilket praktiskt innebär saneringar av arbetsplatser, gemensamma uppehållsrum och hygienutrymmen. Arbetsstationerna ska glesas ut för att minska de sociala kontakterna och därmed smittorisken. På grund av detta kommer produktionstakten att bli lägre.

Medarbetarstyrkan är involverade i processen genom en rad interna kanaler men administra arbeten ska i allt större utsträckning utföras hemifrån, något de kallar för "Smart Working" även om kontorsverksamheten i begränsad omfattning ändå fortsätter i respektive fabriker.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.