Bild
Nästa artikel
Fiat och Renault kan slås samman

Fiat och Renault kan slås samman

NYHETER

Fiat Chrysler Automobiles N.V. har lämnat ett förslag till Groupe Renaults styrelse för en sammanslagning av sina respektive företag genom en 50/50 fusion. Renaults styrelse har träffats för att diskutera förslaget.

Tanken är att den föreslagna fusionen mellan Fiat Chrysler Automobiles (FCA) och Groupe Renaults skulle skapa en global biltillverkare som är avgörande när det gäller möjligheter för förbättrade intäkter, volymer, lönsamhet och teknik, vilket gynnar båda företagens aktieägare och intressenter. Detta skulle även ta till vara de möjligheter som skapas av omvandlingen av bilindustrin när det gäller elektrifiering och autonom körning.

FCA-förslaget har startat operativa diskussioner mellan de två företagen för att identifiera produkter och geografiska områden där de kan samarbeta, särskilt när de utvecklar och kommersialiserar ny teknik. Dessa diskussioner visade att bredare samarbete genom en kombination skulle förbättra kapitaleffektiviteten och produktutvecklingshastigheten avsevärt.

Den kombinerade verksamheten skulle sälja cirka 8,7 miljoner fordon per år och skulle vara världsledande inom EV-teknik, premiummärken, SUV, pickupbilar och lätta nyttofordon och skulle ha en bredare och mer balanserad global närvaro. Fördelarna med den föreslagna transaktionen beror inte på nedläggningar av anläggningar, utan skulle uppnås genom mer kapitaltäta investeringar i gemensamma globala fordonsplattformar, arkitekturer, drivlinor och teknik.

Moderbolaget föreslås vara noterat på Borsa Italiana (Milano), Euronext (Paris) och New York Stock Exchange med 50 procent av nuvarande aktieägare i FCA och 50 procent av nuvarande Groupe Renaults aktieägare.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.